Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Стартира Международният конкурс за класическа китара – Кюстендил, 2024
  Категория: Култура и спорт     12:34 - 4/April/2024

Стартира Международният конкурс за класическа китара – Кюстендил, 2024-Днес в 17:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ ще бъде даден старта на 27-то издание на Международния конкурс за класическа китара, който дава поле за изява на китаристи, музиканти и композитори от страната и чужбина, дошли да покажат своя талант и умения в областта на класическата музика,съобщиха за „Кубер прес”, от читалището в Кюстендил.

Участниците в конкурса ще имат възможността да почерпят знания и умения в майсторските класове на изтъкнати китаристи като Дарко Багески от Северна Македония, Виктор Илич и Александър Хаджиджорджевич - Сърбия, Ерик Франсери – Франция и Огнян Вълев – България.

В концертната програма на Официалното откриване кюстендилската публика ще може да се наслади на изпълненията на Маестро Огнян Вълев и Неврокопски китарен оркестър „Пеещи струни“, Ерик Франсери от Франция и Канахи Ямашита – Япония/Германия. Комплимент за всички гости от страната и чужбина ще поднесат певиците от Фолк-Арт Формация с диригент Адела Харалампиева.

Международният конкурс за класическа китара се организира ежегодно под патронажа на кмета на Община Кюстендил – инж. Огнян Атанасов. Художествен директор е г-н Иван Андонов.

Признание за значимостта и престижа на този Музикален форум е и полученият поздравителен адрес от Президента на Република България Румен Радев.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама