Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
С промяна на вътрешния правилник сагата с възнагражденията на кметове в кюстендилско приключи
  Категория: Новини     16:51 - 3/April/2024

От 1 април 32 кметове на кметства на територията на Община Кюстендил ще имат право на 75 лева месечно за закупуване с карти на гориво за частни автомобили, това ще струва на общинския бюджет около 2 300 лева.

На поредната среща на кметовете на населени места с кмета Атанасов и общинското ръководство във връзка с изразените недоволства от страна на част от кметовете на кметства относно намалените им месечни възнаграждения, беше окончателно приключена сагата с промяна на вътрешния правилник според която се  признава стаж прослужено време извън кметуването,съобщи за „Кубер прес”, Пламен Илиев кмет на Кметство Соволяно.

С  промяната която може да стане факт без решение на ОБС , кметовете с намалени заплати ще бъдат компенсирани дори и с допълнително финансиране, ще бъдат увеличени и възнагражденията кметове на кметства чийто стаж досега е изчисляван само на база кметуване.Промяната се счита от 1 април. За кметските наместници също важи промяната,на тях също  ще се взима под внимание при определяне на възнагражденията стажът извън работата им като общински служители -респективно кметски  наместници.

От 1 април 32 кметове на кметства с карта ще могат да ползват горива за сумата от 75лева, което месечно на общинския бюджет ще струва около 2300 лева.

„Кмета Атанасов обърна внимание, че той няма сметка от това кметовете на малките населени места да са с ниски възнаграждения, при увеличение  на общинския бюджет от държаната, може пак да се повишат заплатите.Важното е –че всички колеги тръгваме от една основа с промяната на вътрешния правилник, което гарантира увеличение на почти всички.Започва издаването на карти с които да закупуваме горива за частните автомобили.Бих определил това като жест който заслужава адмирации.”обобщи кметът нa Кметство Соволяно Пламен Илиев.

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама