Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Деца от ЦДГ „Първи юни” отбелязаха в Соволяно -Международния ден на детската книга
  Категория: Общество     16:04 - 3/April/2024

Пред НЧ „Светлина 1871” в село Соволяно,община Кюстендил деца от Целодневна детска градина „Първи юни”-Кюстендил гостуваха на местното читалище за да отбележат  Международния ден на детската книга на фона на пана с рисунки с герой от приказки,съобщи за „Кубер прес”, Корнелия Чизмова секретар на НЧ „Светлина 1871” в село Соволяно.Началото на отбелязването дадоха гостите,децата представиха музикално поетична програма под надслов ”За моят град Кюстендил”, бяха изпълнени песни и стихотворения.Секретаря на читалището в Соволяно Корнелия Чизмова поздрави децата с Международния ден на детската книга, с апел да четат повече книжки защото те са път към света.

„Апелирах децата да четата повече книжки защото те са знание, от малки да се учат да пазят книжките ,защото книжките ще им покажат правия път по който да вървят. Целта на отбелязването беше да дадем на децата любов към книжките и четенето.” Каза още тя.

Мария Добрева проведе разговор с децата на тема книжките ,като дали знаят откъде могат да си вземат книжки,чийто колективен отговор беше.библиотеката. Мария Добрева прочете на децата приказката за Пинокио с автор Карло Колоди.

Накрая децата обещаха за Великден да нарисуват рисунки с които да бъда направена изложба ,и да участват в украсяването на Великденското дръвче.За доброто представяне на децата бяха приготвени много лакомства.

Детския празник по отбелязването на  Международния ден на детската книга в Соволяно, беше уважен и от кметът на Кметство Соволяно Пламен Илиев.

Организатор  на проявата е НЧ „Светлина 1871” в село Соволяносъс съдействието на Кметство Соволяно.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама