Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Дупнишкия кмет Дупница Дангов: Ако някой мисли, че ние в Дупница ще даваме вода и ще формираме печалба на Кюстендилска вода, дълбоко се лъже
  Категория: Регионални     13:09 - 3/April/2024

Очакванията са ми да вземем прагматични решения, които да са извън политически страсти и местен шовинизъм или патриотизъм,аз нямам проблем да говоря в Кюстендил за интересите на община Дупница от прагматично ниво, каза пред медии в Кюстендил, кмета на Община Дупница Първан Дангов, предаде репортер на „Кубер прес”.

„ Аз нямам проблем с областния управител, с политическите сили, които са представени от политическите партии, нямам проблем и нямам комплекс Дупница – Кюстендил.Водата първо е национално богатство Никой не бива да си присвоява водата, нито въздуха. Това, че ние в Дупница сме особени като характери и си присвояваме природните богатства, според мен е наш проблем, а не на Кюстендил. Аз ще ви дам само един пример – в Самоков водата е 3.60 лв. за кубик и там върви по същия начин, както и в Дупница – от планината. Със сигурност самоковци не казват, че плащат водата на софиянци. Ако някой мисли, че ние в Дупница ще даваме вода и ще формираме печалба на Кюстендилска вода, с която да се финансира водопроводната мрежа, да речем в Шишковци, Горановци или Трекляно, дълбоко се лъже. Проблемът на нас дупничани е особената ни характеропатия свързана с един дълбоко вкоренено като синром, комплекс Дупница – Кюстендил,за това –че Дупница не е окръжен град. Дълбоко назад в история и грешно взето партийно решение.”,добави дупнишкия кмет Първан Дангов.

”Ако се абстрахираме от всичко това и мислим прагматично ,все пак сме 2024 година не 1954 ще бъдем по продуктивни като хора. Мисленето на някои дупнишки политици в най-новата история е мислене от миналия век –с дълбоко вкоренен като комплекс Дупница-Кюстендил.Според мен това е извън всякаква прагматична логика,още по –малко е продуктивна като управленско решение. Аз съм последователен, че Кюстендилска вода влиза да оперира на територията на Дупница консолидираме ВиК- Асоциацията, борим се за европейско финансиране, спазваме правилата на Европа и не се правим на велики дупничани за сметка на кюстендилци, тоест за мен населението в област Кюстендил е равнопоставено, а не някои повече от други.” Каза още кметът на Дупница Първан Дангов.По думите му в Брюкесл водата се пести и струва много пари.

„ Ако някой мисли, че е европейска практика да си остави чешмата незазимена, защото има опасност да замръзне и затова трябва да плаща някой друг, дълбоко се люже. В Брюксел водата е скъпа, защото е недостатъчна като количество, а ние живеем в едно от най-хубавите кътчета на земята и затова си позволяваме да я разпиляваме.”, уточни още той.

 „В Дупница сме особени с това, че си формираме сами кампании. В момента върви кампания за събиране на подписи от една политическа партия и тя е свързана с излизане от ВиК- Асоциацията. Ако някой ме пита защо – ще кажа, че предизборната кампания вече е стартирала и тя е стартирала в Дупница. Ана въпроса скъпа ли цената на водата, даже бих казал, че е ниска, защото водата в Добрич струва 7.20лв. Актуалните цени са правени от експерти, финансирани от ЕС и с европейски пари, казват, че реалната цена на водата в България трябва да бъде между 8-12 лв., за да се научим ние да пестим, а не да си играем на излизаме и влизаме от Кюстендилска вода.”обобщи кмета на Дупница Първан Дангов.

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама