Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кмета Атанасов със символична първа копка: „Изграждане на канализационна мрежа от „Околовръстен път“
  Категория: Новини     12:33 - 3/April/2024

Утре започва изграждането на ново водоснабдително трасе за село Катрище от водохващане Горна Гращица. В 10.00 часа ще бъде направена символична първа копка на дългоочаквания довеждащ водопровод до селото за питейна вода.

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов направи символична първа копка на проекта „Изграждане на канализационна мрежа от „Околовръстен път“ Кюстендил по ул. „Спартак“ и  по ул. „Македония“ до ул. “Лисец“,съобщиха за „Кубер прес”, от Пресцентър Община Кюстендил.

„Това е проект, който е заварен, но не беше с издадено разрешение за строеж и не беше завършен. Успяхме в периода от 10 ноември до сега да го съгласуваме, да извадим разрешението за строеж, което вече е в сила и да осигурим финансирането“, коментира кметът  Огнян Атанасов.

Той посочи, че Община Кюстендил по този начин стимулира и бизнеса, защото канализацията ще стига до завода на немския инвеститор, който планува да разширява производството си.

Съществуващият участък по ул. “Македония“ се подменя, поради това че е амортизиран и с нарушена цялост. В участъкът предвиден за реконструкция до ул. „Лисец“ не се отвеждат отпадъчни водни количества- няма изградени сградни канализационни отклонения и заустени дъждоприемни шахти.

Предвижда се новата канализация да отвежда смесени отпадъчни води- основно битови и ограничено количество дъждовни води, поради ограничения капацитет на съществуващата канализация, в която зауства. От прилежащите имоти ще се отвеждат само битови отпадъчни води, а дъждовни водни количества единствено от дъждоприемни щахти.

Общата стойност на договора е 1 016 000 лв. с ДДС, от които 42 000 лв. са за проектиране, за самото изпълнение са 968 400 с ДДС е самото изпълнение на СМР.

Движението ще се ограничава само в участъците, в които се работи, не в целия обхват на обекта.

От днес се въвежда временна организация на движението по ул. „Македония“. Ще бъде затворена в участъка от ул.“Лисец“ до ул. „Спартак“.

Кметът благодари за добрата комуникация с  Кюстендилска вода“ ЕООД , които са   съдействали за бързото съгласуване на необходимите документи.

Утре започва изграждането на ново водоснабдително трасе за село Катрище от водохващане Горна Гращица. В 10.00 часа ще бъде направена символична първа копка на дългоочаквания довеждащ водопровод до селото за питейна вода.

 

         

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама