Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
ОС Кюстендил обяви подбор по избор на 8 съдебни медиатори за Съдебен център по медиация
  Категория: Общество     10:10 - 3/April/2024

Окръжен съд – Кюстендил откри процедура по извършване на подбор на 8 броя съдебни медиатори за предстоящото откриване на Съдебен център по медиация в Окръжен съд – Кюстендил. Кандидатите следва да подадат заявление по образец, което е публикувано на интернет страницата на съда и останалите необходими документи, в срок до 24.04.2024 г., включително, съобщи за „Кубер прес”, Влади Владимиров пресаташе ОС Кюстедил.

Съдебните медиатори трябва да имат завършено висше образование по специалност „Право“, както и документ за завършен курс за обучение на медиатори и удостоверение от Министерство на правосъдието за вписването в Единния регистър на медиаторите, информират от Окръжен съд - Кюстендил.

Допълнителният подбор на медиаторите ще се проведе от комисия по подбора на два етапа – писмен тест и устно събеседване по реда на чл. 6 от Наредба № 10/30.10.2023 г. за подбора, статута и дейността на медиаторите в съдебните центрове по медиация. Писменият тест ще се бъде на 10.05.2024 г. от 10.00 часа, в сградата на Районна прокуратура гр.Кюстендил - гр. Кюстендил, ул. „Гороцветна“ № 14, ет.3.

Допълнителна информация във връзка с необходимите документи, реда на тяхното подаване и начина на провеждане на подбора, може да намерите на сайта на Окръжен съд – Кюстендил, в раздел „Информация за съда – Полезна информация“, секция „Център за медиация“: Център за медиация (justice.bg).

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама