Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В НЧ "Пробуда 1961“-Колуша отбелязаха Международния ден на детската книга
  Категория: Общество     14:52 - 2/April/2024

По повод 2 април - Международен ден на детската книга, децата от ДГ “Слънце“, група „Синчец“ с учители г-жа В. Стоянова и С. Ангелова посетиха читалище "Пробуда 1961“, съобщи за „Кубер прес”, Милена Маркова председател на читалището в Колуша.

Екипът на читалището запозна гостите с творчеството на един от любимите писатели Ханс Кристиян Андерсен, който е автор на множество пиеси, романи и пътеписи, но е познат най-вече със своите приказки, преведени на 150 езика.

Малчуганите с интерес и вълнение откриваха различните поуки от любимите приказки на автора - „Палечка”, „Новите дрехи на царя“, „Дивите лебеди“, „Грозното патенце“, „Малката кибритопродавачка“, „Цветята на малката Ида“. Във всяко едно от своите произведения по един или по друг начин Андерсен съпоставя доброто и злото, справедливото и несправедливото, но главната тема на неговите истории винаги бива в това, че трябва да имаш огромна смелост и добро сърце .

На 2 април светът отбелязва Международния ден на детската книга. Инициативата се чества във всички страни и има над 50-годишна история. През 1958 г. ЮНЕСКО учредява Международен Златен медал на името на Андерсен, наричан още Малка Нобелова награда.
 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама