Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Съдът в Кюстендил с мерки „Задържане под стража“ и „Домашен арест“, за обвиняеми за даване и приемане на подкуп
  Категория: Правосъдие     19:41 - 26/March/2024

Окръжен съд – Кюстендил при закрити врати, не бяха допуснати медии в залата заради класифицирана информация, взе мярка за неотклонение по отношение на двама албански граждани дали подкуп от 150 евро служители на ГКПП Гюешево. Съдът постанови мярка „Домашен арест” за граничните полицаи взели подкуп според съда дар от албанските граждани.

Окръжен съд – Кюстендил при закрити врати взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на двама албански граждани - S. L. и A. Г. / с двойно гражданство /, привлечени от Окръжна прокуратура като обвиняеми за това, че на 23.03.2024 г., около 23 ч. на ГКПП Гюешево, в съучастие, като съизвършители са дали подкуп / пари в размер на 150 евро / на Г. В. и И. С., служители на ГКПП Гюешево, длъжностни лица – държавни служители на МВР, за да нарушат служебните си задължения във връзка с осъществяването на гранични проверки на ГКПП, като допуснат излизане от Република България за Република Северна Македония на S. L., без да бъде санкциониран за превишен престой в Р България, съобщи за „Кубер прес”, Владимир Владимиров / Връзки с обществеността / -Окръжен съд Кюстенди

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Домашен арест“, по отношение на двамата служители на ГКПП – Гюешево при РДГП, привлечени от Окръжна прокуратура като обвиняеми за това, че в качеството си на лица, заемащи отговорно служебно положение – държавен служител на МВР, са приели дар – пари в размер на 150 евро, които не им се следват, за да извършат друго престъпление във връзка със службата си, като нарушат служебните си задължения във връзка с осъществяването на гранични проверки на ГКПП, като допуснат излизане от Република България за Република Северна Македония на S. L., без да бъде санкциониран за превишен престой в РБългария.

Окръжен съд счете, че на този ранен етап от разследването са събрани достатъчно доказателства и може да бъде направено обосновано предположение за съпричастност на обвиняемите към извършване на деянията, за които са им повдигнати обвинения. Обвиненията са за тежки  престъпления по смисъла на НК. Окръжен съд намира, че по отношение на албанските граждани е налице и реална опасност да извършат друго престъпление и да се укрият. По отношение на обвиняемите служители на МВР, съдът счита, че не може да се направи извод за реална опасност от укриване. Двамата имат постоянен адрес, на който живеят със семействата си, нямат предходни осъждания. Съзира се обаче възможност да окажат въздействие върху свидетели, ако търпят най- леката мярка за процесуална принуда. В този смисъл и съобразявайки се с практиката на Европейския съд за правата на човека, съдът счита, че е достатъчно да бъде взета мярка за неотклонение „Домашен арест“.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – София в 3- дневен срок, считано от днес.

 

 

 

 

Kuber press

>

>

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама