Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Организираха „Пролетно семейно приключение в Хисарлъка
  Категория: Общество     13:09 - 25/March/2024

На сцена „Базилика“ в Хисарлъка се състоя „Пролетно семейно приключение в Хисарлъка“, инициатива организирана от Община Кюстендил в партньорство с Обединен детски комплекс,тя е част от програмата "Пролетен уикенд“, посветена на празника на града – "Кюстендилска пролет“ – 2024, съобщиха за „Кубер прес” от ОДК Кюстендил.

Водещ на събитието беше Ани Кръстева, ръководител на Театралната школа в ОДК, която допринесе за веселото настроение на празника. Учителите по спорт в ОДК,  Красимир Стоименов, Зарев и Димитър Соколов, организираха гимнастика и спортни игри, в които се включиха малки и големи. Деца и родители изработваха декоративни предмети, пролетни украси и картички в арт работилниците на  Любка Радкова,  Елена Клинчова и  Василка Кръстева, ръководители на школите по изкуства и еко клуб „Малкият принц“ в ОДК. Водещи на викторината бяха девойки участнички в традиционния конкурс „Кюстендилска пролет“-2024. Те задаваха въпроси на участниците тематично свързани с екологията и опазването на околната среда. Целта на организаторите на инициативата е да стимулират съвместни изяви в рамките на семейството, повече време прекарано заедно сред природата, опазването и съхраняването й, запознаване с парк „Хисарлъка“ и ползата от здравословен начин на живот.

Специални гости на празника бяха кметът на Кюстендил –  Огнян Атанасов,  Кристиян Иванчов - зам. кмет "Култура, туризъм, социални, младежки дейности и спорт",  Николай Дочев - зам. кмет "Интегрирано планиране и регионално развитие", народният представител от област Кюстендил  Георги Стамов.

На всички участници малки и големи бяха раздадени награди и медали осигурени от отдел "Младежки дейности и спорт " на Община Кюстендил.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама