Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Обвинението в Кюстендил разследва четирима за подкуп на ГКПП Гюешево
  Категория: Правосъдие     12:54 - 25/March/2024

Двама гранични полицаи и двама албанци в ареста за подкуп от 150 евро.Те са задържани за 72 часа предстой прокуратурата за внесе искане в съда за взимане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

 

Окръжна прокуратура – Кюстендил ръководи досъдебно производство за подкуп и длъжностно престъпление с цел имотна облага, съобщи за „Кубер прес”, Лана Мумджиева пресаташе Апелативна прокуратура София.

Около 23,00 ч. на 23.03.2024 г. при гранична проверка на ГКПП Гюешево гражданите на Албания - А.Г. (на 60 години) и С.Л. (на 39 години), дали подкуп в размер на 150 евро на двама служители от Гранична полиция.

С действията си те целели да бъде допуснато С.Л. да излезе от България в Северна Македония без да му бъде наложена санкция за превишен престой в страната.

Предложеният подкуп бил приет от длъжностните лица, заемащи отговорно служебно положение – Г.В. (на 38 години) и И.С. (на 49 години). С цел имотна облага двамата нарушили задължения си, касаещи реда и организацията при осъществяване на граничната проверка на ГКПП. От деянието им са могли да настъпят немаловажни вредни последици, изразяващи се в уронване престижа на МВР, както и създаване на недоверие в дейността на държавния орган.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържане за срок до 72 часа.

Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на меки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Работата по случая продължава с извършване на интензивни действия по разследването.

 

Kuber press

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама