Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Ловната дружинка- Таваличево победител отборно в първото състезание по ловна стрелба за купата на Община Кюстендил
  Категория: Общество     15:30 - 24/March/2024

Ловно –рибарско сдружение „Елен”-Кюстендил организира и проведе първото състезание по ловна стрелба на язовир Дренов дол за купата на Община Кюстендил, участие взеха 28 ловци, те се . надпреварваха отборно и индивидуално,това каза в изявление пред медии  Иван Милушев, председател на Сдружение "Ловно-рибарско дружество "Елен“,предаде репортер на „Кубер прес”.

Условие за участие състезателите да бъдат ловци,поясни той.

В отборното класиране на първо място се класира ловната дружинка на село Таваличево-младежи, Второто място -ловна дружинка Ваксево  и Трето място дружинката в Средорек. В индивидуалното класиране първи е Милен Карамфилов, втори е Красимир Мазнев, Трети Иво Мазнев, Четвърти Георги Георгиев,Пети Алекс Симеонов . Първи при младежите е Георги Хаджиев. Най-малкият участник в турнира беше 12-годишният Калоян.

Трите купи бяха връчени от кмета Атанасов.

„Стрелбището ще го превърнем в регионално ,от следващата година ще има участие от Благоевград, Благоевградска област, Перник, Радомир, ще поканим колегите от София.Идеята е състезанието да се превърни в шампионат да е по –мащабно.Имаме вице  световен шампион по спортна стрелба-Владислав Симеонов,той ет ри пъти носител на Гран при – Белград на Балкански шампионат.Навремето сдружението имаше два отбора по спортна стрелба сега ги възстановяваме, това е възложено на Красимир Кирилов инструктор към Сдружението.По интересното е може би това, че тук е единствения най-добър- стрелбищен комплекс в страната.Има лицензии за късо оръжие, нарезно оръжие, снайпери и за ловна стрелба. Правим всичко възможно да удължим стрелбата до 300 м.,сега е до 200.   Ще изградим амфитеатрални трибуни за зрители  които ще побират  до  250 души, по австрийски лиценз

По думите му сега Сдружението закупува 3,400 дка ,ще бъдат използвани към 50 дка, от държавата ще поискат да вземат язовир Дренов дол.

Сдружението е едно от най-големите в страната с членска маса 2 500  човека,те разполагат с 158 000 хка като на ловец се падат по 70 дка.

Kuber pess

 

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама