Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кюстендил с изложба „Палитра в крилете“ с изображения на птици дело на 49 млади художници
  Категория: Култура и спорт     12:38 - 24/March/2024

Евгени Серафимов ръководител на „Новите майстори“-Кюстендил: Както всяка година децата показват степента на своето развитие и личното постижение спрямо самите себе си. Годишната ни изложба е гръбнакът на нашата школа и за нея ние се готвим цяла година.Това е първата ни изложба за тази календарна година.

В изложбеното пространство на Общинския драматичен театър беше представена Годишната художествена изложба на школа „Новите майстори“, тя беше открита от Веска Миланова председател на УС на Сдружение „Партънори”Кюстендил,събитието  за пореден събра почитателите на изобразителното изкуство, съобщи за „Кубер прес”, Евгени Серафимов ръководител на „Новите майстори“-Кюстендил.

Повече от година неговите ученици рисуват колоритните изображения на най-различни представители на птичия свят. Реални, фантастични и митични птици разперват криле от темпера, акрил и маслена боя в запомняща се експресивна изложба.

В „Палитра в крилете“ са подредени 72 различни изображения на птици в голям формат, чийто автори са 49 млади художници. Изложба е и за полета на мечтите, за смелостта на фантазията и за неудържимата енергия на младостта.

„Изложбата е колоритна, изненадваща, с много високо ниво на живописта. Разнообразна като подход с индивидуален почерк от всяко дете. Както всяка година децата показват степента на своето развитие и личното постижение спрямо самите себе си. Годишната ни изложба е гръбнакът на нашата школа и за нея ние се готвим цяла година.Това е първата ни изложба за тази календарна година”, обясни Евгени Серафимов.

Събитието на младите автори художници беше уважено от зам.кметът на Община Кюстендил- Кристиян Иванчов, представители на отдел Култура, гости и почитатели на школата от града и извън него, родители.

Организаторите от Сдружение „Партньори – Кюстендил“  се погрижиха за интересната програма при откриването .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press


 
 

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама