Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Съдилища Кюстендил и Дупница с ефективни наказания за шофиране след употреба на алкохол
  Категория: Правосъдие     12:20 - 22/March/2024

Районен съд – Дупница одобри споразумение и определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, което да се изтърпи при първоначален „общ“ режим по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в управление на МПС - лек автомобил, без съответно свидетелство за управление, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство, без съответно свидетелство за управление, съобщи за „Кубер прес”, Влади Владимиров пресаташе Окръжен съд Кюстендил. Освен това, на 16.09.2023г., в гр. Дупница, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил „Сеат“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно с 0,66 на хиляда (промила), след като е осъден с влязла в сила присъда от 24.01.2022г. по дело на Районен съд Дупница, отново за управление на МПС след употреба на алкохол, с над 1, 2 промила. Определението на РС – Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Районен съд – Дупница призна подсъдим за виновен в това, че на 15.08.2023 г., в с. Сапарево, е управлявал лек автомобил „Тойота“ с концентрация на алкохол в кръвта над 0.5 на хиляда, а именно с 1.95 на хиляда, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по чл. 343б, ал. 1 от НК – по Дело от 2016 г. на Районен съд - Самоков, поради което го осъжда и му налага наказание "лишаване от свобода" за срок от 1 година, както и наказание „глоба“, в размер на 500,00 лв. Съдът отнема в полза на държавата моторното превозно средство – лек автомобил „Тойота“, послужило за извършване на престъплението, собственост на подсъдимия от гр. Самоков.

 

Районен съд – Кюстендил наложи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца на кюстендилка, водач на МПС, която се призна за виновна в това, че на 25.09.2023 г., в гр. Кюстендил е управлявала лек автомобил „Киа“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1, 2 на хиляда, а именно с 1, 77 на хиляда. Д . Г. е лишена от право да управлява МПС за срок от 18 месеца. Определението е окончателно. Подсъдимата е осъдена да плати и левовата равностойност на автомобила послужил за престъплението, който не е нейна собственост – 4 230 лв. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

Съдът констатира, че деянието е извършено в изпитателния срок по дело от 10.05.2023 г., с което й е наложено едно общо наказание за управление на МПС след употреба на алкохол и за държане на акцизни стоки без бандерол. Районен съд – Кюстендил привежда в изпълнение и това наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

Kuber  press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама