Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Водния оператор в Кюстендил отчита за година 22 жалби и сигнали
  Категория: Регионални     13:00 - 20/March/2024

За 2023 година „Кюстендилска вода” ЕООД отчита 22 жалби и сигнали,след като са разгледани,са извършени проверки на  70%  от тях, се посочва в отчетния за миналата година доклад на водния оператор в Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес”.

Проверките са извършени на място в присъствието на представители на „Кюстендилска вода” ЕООД а в други случаи при необходимост с представители на съответната община.Част от жалбите са препращани по компетентност до ВиКО за предприемане на действия по отстраняване на проблемите и нередностите.

Основните оплаквания на жалбоподателите са свързани с бездействие на водния оператор, липса на вода, понижено налягане, лошо качество на водата, течове, аварии, проблеми с канализационните системи, отвеждащите отпадъчни води,както и ай-честите проблеми с водоподаването в малките населени места.

От „Кюстендилска вода” ЕООД припомнят,че независимо от предприетите мерки отправените предложения и изпращаните уведомителни писма за разсрочване на задълженията –плащанията, общините Дупница, Бобошево и Кочериново игнорират този си ангажимент,в резултата на което се сформират пресрочени вземания.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама