Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Дупничанин с условна присъда –спестил налози в размер на 159 256,60 лв. и конфискация на 1/2 идеална част от МПС
  Категория: Правосъдие     10:22 - 19/March/2024

С присъда, Окръжен съд – Кюстендил признава подсъдимия П. Я. от гр. Дупница, неосъждан към момента, за виновен в това, че: за времето от 14.11.2016 г. до 31.03.2019 г. в гр. Кюстендил, като управител, представител и едноличен собственик на капитала на „С…..“ ЕООД, при условията на продължавано престъпление / с 22 деяния / и при условията на посредствено извършителство - чрез В. М., е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения за „С…..“ ЕООД по ЗДДС и по ЗКПО в особено големи размери, общо 159 256,60 лв., съобщи за „Кубер прес”, Владимир Владимиров / Връзки с обществеността / -Окръжен съд Кюстендил.

Подсъдимият ще изтърпи следните наказания: 1/ „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 10 месеца. На основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на наложеното наказание се отлага за срок от 3 г. и 6 м., считано от влизане на присъдата в сила. 2/ Конфискация на 1/2 идеална част от лек автомобил, марка "Шкода". Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийския апелативен съд, с въззивна жалба или въззивен протест в 15-дневен срок, считано от днес.

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама