Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Обвиняем за грабеж на пастир в Големо село остава в ареста
  Категория: Правосъдие     16:54 - 15/March/2024

Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на 45- годишен перничанин, който е привлечен като обвиняем за грабеж, съобщи за „Кубер прес”, Влади Владимиров пресаташе Окръжен съд Кюстендил. Съдът, под председателството на съдия Мая Гиздова уважи искането на РП- Кюстендил, т. о. Дупница за вземане на най- тежката мярка за неотклонение.

П. Р. е привлечен като обвиняем за това, че на 13.03.2024 г., в село Големо село, Община Бобов дол, в кошара за отглеждане на овце е отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 1 250 лв. от владението на М. Я. на 53 г., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за целта сила – нанесъл му побой с палка, юмруци и ритници – престъпление по чл. 198, ал.1 от НК.

Районен съд – Дупница, счита че от всички събрани до настоящия момент както гласни, така и писмени доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е било повдигнато обвинение. В разпита си пострадалият подробно е описал случилото се във въпросния ден, категорично е заявил, че ударите са му нанесени от обвиняемия. Ударите са били многобройни, нанесени са с голяма сила и интензитет, пострадалият е изгубил съзнание…Според настоящият съдебен състав е налице и втората предпоставка, а именно реална опасност същият да се укрие. Обвиняемият живее повече от 20 години в гр. Чикаго, САЩ. Вероятността същият, с оглед двойното си гражданство да напусне пределите на РБ и да се укрие също е налице, като по този начин би осуетил и своевременното приключване на разследването. Според настоящия съд състав е налице и третата предпоставка на чл. 63 НПК, а именно същият да извърши и друго престъпление с оглед обстоятелството, че делото е на много ранен етап, предстои провеждане на доста процесуално-следствени действия, разпит на свидетели, назначаване на експертизи, като е налице вероятността същият да въздейства на свидетелите и най вече върху свидетеля – пострадал, пише в мотивите на съдия Мая Гиздова.

Определението на РС – Дупница подлежи на незабавно изпълнение, както и на обжалване и/или протестиране в 3- дневен срок от днес, пред Окръжен съд - Кюстендил.

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама