Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Съдът в Кюстендил даде условни присъди на мароканци за опит да преминат незаконна границата
  Категория: Правосъдие     13:13 - 15/March/2024

Петима граждани на Кралство Мароко се признаха за виновни пред Районен съд – Кюстендил в това, че на 06.03.2024 година, в района на местността „Славчето“, Община Трекляно, на около 300 м. от гранична пирамида, обозначаваща линията на държавната граница, са направили опит да излязат през границата на страната ни за Република Сърбия, без разрешение на надлежните органи на властта, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини – престъпление по чл.279, ал.1, във вр. с чл. 18, ал.1 от НК, съобщи за „Кубер прес”, Влади Владимиров пресаташе-Окръжен съд Кюстендил. Обвиняемите са извършили престъпното деяние при форма на вина „пряк умисъл“.

Съдът одобри споразуменията постигнати между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимите, като им наложи наказания „лишаване от свобода“ за срок от по 4 месеца, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години. Определенията на Районен съд – Кюстендил са окончателни и не подлежат на обжалване. И петимата граждани на Кралство Мароко са с РКЧ в производство по молба за международна закрила, издадена на 27.02.2024 г., валидна до 27.05.2024 г., с адрес с. Пъстрогор, Община Свиленград.

Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказание на 28- годишен гражданин на Кралство Мароко, който се отказа от разглеждане на делото по общия ред и призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт, внесен от Районна прокуратура. Подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Той се призна за виновен в това, че на 28.02.2024 г., в землището на село Гюешево, на около 50 метра от гранична пирамида обозначаваща линията на държавната граница с Република Северна Македония, е излязъл през границата на страната ни, без  разрешение на надлежните органи на властта – престъпление по чл. 279, ал.1 от НК.

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама