Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Оставиха в ареста кюстендилецът нанесъл средна телесна повреда на съпругата си с тесла
  Категория: Правосъдие     16:30 - 14/March/2024

РС – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняем за причиняване на лека телесна повреда, в условията на домашно насилие и за закана за убийство на три лица-съпруга и две непълнолетни деца.                     В настоящия момент съпругата и децата са напуснала домът в който са живеели в Кюстендил и са отишли да живеят в Пловдив където майката има апартамент.   Последните думи на обвиняемия пред съда:Искам по лека мярка, пуснете ме на свобода за да мога да изпълнявамслужебните си задължения!!!!

 

Районен съд – Кюстендил в съдийски състав с председател Андрей Радев взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Валентни Александров, на 59 години, от гр. Кюстендил,съобщи за „Кубер прес”, Влади Владимиров пресаташе на Окръжен съд Кюстендил. Той е привлечен като обвиняем за причиняване на лека телесна повреда на майка и дъщеря, в условията на домашно насилие и за закана за убийство към майката и двете й малолетни деца.

Районна прокуратура е привлякла Валентни Александров  като обвиняем, за това че на 11.03.2024 г., в гр. Кюстендил, с нанасяне на удари по главата, чрез използването на ръчен инструмент – тесла, чиято дръжка се е счупила е причинил на съпругата си лека телесна повреда, като същата е извършена в условията на домашно насилие, както и за това, че на 10.03.2024 г., чрез нанасяне на удари с ръце по главата и тялото, е причинил на малолетната й дъщеря лека телесна повреда, в условията на домашно насилие. Валентни Александров  е привлечен като обвиняем и за това, че на 10.03.2024 г., е отправили закана за убийство към съпругата си и към двете й малолетни деца, крещейки на висок глас думите „Сега ще ви убия“.

Районен съд - Кюстендил уважи искането на прокуратурата  в съдебна зала представлявана от Районен прокурор Виктория Добрева Иринина за вземане на най- тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“. Видно от събраните на досъдебното производство доказателства и разпит на свидетели, може да се направи обосновано предположение за авторство на инкриминираните деяния.  Налице е и реална опасност обвиняемият да се укрие. Срещу него има издадена Заповед за незабавна защита, постановена в производство по Закона за защита от домашно насилие и съгласно нея, той е отстранен от адреса, на който пребивава и ако бъде освободен, практически за разследващите органи ще бъде с неустановен адрес, пише в мотивите на съдия Андрей Радев.

Определението, с което по отношение на Валентин Александров  е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.

Служебен адвокат Вася Пешева поиска по-лека мярка за неотклонение заради чистото съдебно минало и противоречията в разпита на свидетелските показания,както и спорния брой на нанесените удари.Адвокат Пешева изрази мнение,че ако броят на ударите отговаря на свидетелските показания телесната повреда нямало да е лека. Според нея престъпленията не са от висока обществена опасност,както и че няма опасност да укрие при известен постоянен адрес.Вася Пешева определи инцидентите като битови скандали.Като причина обвиняемия да вземе теслата адвокат Пешева посочи поводът той да спре агресията на съпругата.Според Адвокат Пешева престъплението е против личността.

В настоящия момент съпругата и децата са напуснала домът в който са живеели в Кюстендил и са отишли да живеят в Пловдив където майката има апартамент.Последните думи на обвиняемия пред съда:Искам по лека мярка, пуснете ме на свобода за да мога да изпълнявамслужебните си задължения!!!!

 

 

 

Kuber press

 

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама