Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Депутатът от Кюстендил Христо Терзийски: Необходими са спешни действия на държавните структури за върху миграцията
  Категория: Политика     14:13 - 12/March/2024

“Зачестилите инциденти с мигранти - дори в центъра на София, пораждат тревога и въпроси в българското общество - доколко институциите си вършат работата? Още септември 2023 зададох парламентарни въпроси на премиера Денков и вътрешния министър Стоянов за сериозните пропуски в дейността на Държавната агенция за бежанците. Тя е под прякото ръководство на Министерски съвет, т.е. отговорността е на премиера.”, това съобщиха за „Кубер прес”,от Пресцентър ПП ГЕРБ Кюстендил.
Това коментира народният представител от ГЕРБ - СДС Христо Терзийски във
връзка със зачестилите инциденти с мигранти.

Терзийски заяви още: “Оказва се, че Държавната агенция за бежанците е толкова лошо управлявана, че е практически пред функционален колапс. Масово напускане и уволнение на служители, 1/3 незаети щатни места, прекъсване на европейското финансиране по Фонд "Убежище, миграция и интеграция" след 31.12.2022 г., което може да осигури допълнителни над 100 служители в Агенцията!Нищо чудно, че контролът върху мигрантите в центровете за настаняване е практически нулев и инцидентите с тях има голяма вероятност да се увеличават.”Народният представител е категоричен, че са необходими спешни действия за повишаване на капацитета на Агенцията и останалите държавни структури, натоварени с контрола върху миграцията.

“Необходим е по-компетентен и ангажиран със задълженията си министър-рредседател”, посочи Христо Терзийски. “Българското общество не може да става заложник на екомпетентно управление в една толкова важна сфера от националната сигурност”, заяви народният представител от ГЕРБ – СДС Христо Терзийски.

 


Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама