Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Жителите на Жабокрът събраха 15 000 лв за изографисването на новооткрития им храм
  Категория: Общество     15:18 - 5/March/2024

В селото не имало  параклис, а борбата за изграждането му е от години, за изграждането на храм-параклиса са били събрани около 100 хиляди лева, общината също е помогнала за издигането му. Храма е площ от 25 кв. метра. Милен Георгиев общински съветник от ПП ИТН Кюстендил: ИТН, винаги сме подкрепяли добрите инициативи, съхранението на българските традиции и християнските ценности. Защото ИТН е кауза. Кауза за по-светло бъдеще за България и за българите.

Сумата необходима за изографисване на първи етап на храм Св.Вмчк ,,Димитър "в село Жабокрът, община Кюстендил  е налична,местния жител  Радослав  Стоянов е информирал, че липсващия остатък от 847лв.е преведен в сметката,неочаквано дарение направиха и общинските съветници гр.Кюстендил и членове на ПП ,,И Т Н"със съдействие на Ганка Миладинова-600лв.е тяхното дарение ,и допълнителни 100лв.трябва да постъпят идната седмица също от тях, това потвърди пред „Кубер прес”,Митка Костадинова. Тя добави, че с дарения са  включили още  сем.Николови, сем.Пеневи,сем.Светославови, Александър-
Спиров ,Гергана Соколова Милошева както и дарител пожелал анонимност.
„По време на 40 дни кампания са участвали  43 дарители, събрани са  11372лв.  Наличните в сметката  средства са  15413.45лв.” обясни още Митка Костадинова.

По думите й изографисването ще е върху платна вградени в стените на храм, целта е впоследствие да може да се извърша реставрация.
„Има Такъв Народ, винаги сме подкрепяли добрите инициативи, съхранението на българските традиции и християнските ценности. Защото Има Такъв Народ не е просто обичайна политическа партия. Има Такъв Народ е кауза. Кауза за по-светло бъдеще за България и за българите. Миналата година имахме честта да присъстваме на откриването на храм "Св.ВМЧК Дмитрий" в с.Жабокрът, което е една осъществена мечта за жителите му, тъй като в селото никога до момента не е имало църква. Построяването на храма е дело и е финансирано изцяло от съселяните, които с общи усилия превърнаха мечтата на поколения, в реалност.
Благодаря на общинските съветници и на членовете от кюстендилската структура на ИТН, че решиха да се включат с дарение за изографисването на храма и да подкрепят тази кауза днес. Нека не забравяме, че добрите неща започват нас самите и добрите дела, които вършим днес, са ден по ден все по-значими.
Добре е да помним, че всеки дълъг път започва с една малка крачка и успехът е винаги постижим, с общи усилия, защото Съединението прави силата и Заедно можем повече.Разбрахме че селото е събрало голяма част от сумата но остава една малка част която не достига за да се осъществи самата дейност, това каза Милен Георгиев общински съветник от ПП ИТН Кюстендил.
Припомняме, че в селото не имало  параклис, а борбата за изграждането му е от години, за изграждането на храм-параклиса са били събрани около 100 хиляди лева, общината също е помогнала за издигането му. Храма е площ от 25 кв. метра.

Kuber  press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама