Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
С декларация съветниците от ПП ГЕРБ – Кочериново, обясняват защо не са гласували бюджета
  Категория: Политика     13:34 - 5/March/2024

Заради липсата на прозрачност, заради липсата на компетентност и най-вече заради нарушенията на закона за публичните финанси от страна на новото общинско ръководство, ръководейки се от принципите за прозрачност в управлението, ние предложихме отлагане на приемането на бюджета на Общината, за да бъде проведено ново публично обсъждане.

На 15.02.2024 г. бе проведено новото публично обсъждане. Присъстващите на него граждани и ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ, задавахме въпроси и давахме предложения. Оказа се, че жител на Общината е направил писмени предложения, които е изпратил на посочената в поканата електронна поща. Но Общинската администрация укри тези предложения и не ни запозна с тях. Когато задавахме адекватни въпроси, ни бе отговорено, че сме “некомпетентни” и “че нищо не разбираме”. А един от директорите на дирекция в Общинската администрация, неспазвайки добрия тон и работна етика на поведение, ни нарече „групичка по интереси“ и „провокатори“.
Когато кметът на община Кочериново внесе своята докладна записка, заедно
с проекта за бюджет на общината, нито едно от направените предложения не
бе залегнало в този проект. Нещо повече: липсваха мотиви защо кметът на
общината не приема направените предложения.Встъпвайки в длъжност, като общински съветници, се заклехме, че във всичките си действия ще се ръководим от интересите на жителите на община Кочериново, затова и гласувахме „въздържал се“. 

В качеството си на общински съветници и като част от органа, комуто законът е вменил в задължение да бъде коректив на работата на Кмета и на Общинската администрация, питаме: какво се случва в Община Кочериново? Поради какви причини на следващия ден, след сесията на Общинския съвет и след нашата позиция по проекто-бюджета, ръководството на Общинската администрация си е позволило да извика свой служител (дъщеря на общински съветник от ПП ГЕРБ) и ултимативно да я прикани да си подаде заявление за напускане? Това не е ли репресия и натиск от страна на новото
общинско ръководство?!Същият ден, служител на Общинската администрация си е позволил да каже на Председателя на Общинския съвет: “Напусни ми кабинета!“ Това вече е тотално неуважение и самозабравяне.
Питаме: ТАКА ЛИ МИСЛИТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ОБЩИНАТА, Г-Н ГОРОВ? Със заплахи, с манипулации, с притискане на служителите на администрацията? Вие
феодал ли сте или бяхте избран за Кмет на община? Общината бащиния ли Ви е? И каква е ролята на г-н Йордан Татарски, кмет в сянка ли се явява? Той ли взема решенията как да се управлява Кочериново, защото не за него са гласували жителите на общината? Гласуваха за Вас, г-н Горов, а получиха г-н Татарски! Ето така стоят нещата броени месеци след изборите.
 
А за да са наясно хората с това, което се случва, ще зададем публично
още няколко въпроса: В какво свое качеството г-н Татарски си позволява да се изказва от името на БСП - Кочериново?
 Нямаме ли право всички свободно да се изразяваме, от свое име, а не криейки се зад анонимни профили в социалните мрежи и разпространявайки неподписани и неподкрепени от никого политически декларации?
 Защо БСП - Кочериново не декларира, че има политическото решение да
припознае кмета, който бе издигнат и избран от КП „Граждани за
общината“?
 Как гласуваше г-н Горов в Общинския съвет в мандат 2019 – 2023 г. по
важни за общината въпроси, включително и бюджета?
Хаос и апокалипсис ли настанаха в община Кочериново, след като
държавният бюджет за 2023 г. бе приет едва през лятото? Не. Поради
липсата на бюджет предишният кмет г-н Иван Минков заключи ли общината и
спря ли нейната дейност? Отговорът отново е отрицателен.Така че, успокойте се, ако сте добри и грамотни управленци, липсата на бюджет и опозицията в ОбС не бива да ви плашат.

Има още много въпроси, на които общинското ръководство ще трябва да отговаря. Въпроси, които касаят всички жители на общината.Крайно време е да се отговори дали има истина в твърденията, които се чуват в публичното пространство, че автомобилите на Общината зареждат гориво на бензиностанцията, собственост на семейството на
заместник-кмета  Ива Черногорска? Ако е така, зам.-кметът Черногорска не е ли в конфликт на интереси? Ако е така, защо кметът на общината се прави на умряла лисица, сякаш не знае чия е бензиностанцията, но подписва и разплаща всички фактури? Та нали системата за двоен подпис е задължителна. Следователно, върху всяка фактура от въпросната бензиностанция стои подписа на г-н Горов. Неговият
подпис стои и върху платежните нареждания, с които е заплатено
горивото. Смятаме, че е крайно време Дирекция „Конфликт на интереси“ към Комисията за противодействие на корупцията да се сезира, да извърши пълна проверка
и виновните да си понесат последствията. Дали тогава няма да има нови, предсрочни избори, но този път за Кмет на община?  

Уважаеми господин Кмете,
Напомняме Ви, че Общината и администрацията не са Ваше търговско дружество, чийто едноличен собственик сте. Избран сте, за да я управлявате и заради това законът Ви е дал съответните правомощия. Но не забравяйте, че този закон е за всички и пред него всички сме равни.

Групата общински съветници от ПП ГЕРБ - Кочериново


 

 

 

Kuber press
 

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама