Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кмета на Соволяно, с първа реакция на паднал в мазе човек, огнеброци с подвижна носилка съдействат по изваждането на пострадалия
  Категория: Новини     14:45 - 1/March/2024

Йордан е  локсация на колянна става, предстой му операция, от кметството е издаден документ, с който се удостоверява- че е социално слаб, за да може оперативното лечение да е безплатно.        59 годишния, бивш готвач Йордан Митков от кюстендилското село Соволяно, претърпя пореден инцидент,този път падайки в мазе  с дълбочина 4 метра в порутена къща, където пирони и греди безразборно стърчат от всяка част на някогашния, обитаем, имот, това потвърди  пред „Кубер прес”, кметът на Кметство Соволяно Пламен Илиев.

„Вечерта след 19 часа,минавайки в района на необитаемата къща, видях –че Йордан е паднал и първото нещо което трябваше да се направи е да му окажа помощ,веднага се обадихме на пожарната и Спешна помощ.Огнеборците дойдоха и с помощта на аварийна стълба успяха да изтеглят човека.Веднага потърсих връзка с негови роднини, племенници, сестра му която също живее в Соволяно.” обясни той.

Пострадалия  е бивш готвач, живее сам в гараж и е безработен.Къщата в която е станал инцидента е порутена и опасна за преминаващи хора и най-вече за деца.

Кметът на Соволяно ще изпрати писма на собствениците които живеят извън Община Кюстендил, да вземат своевременни мерки по обезопасване, за да няма риск този случай да се повтори.

Йордан е  локсация на колянна става, предстой му операция, от кметството е издаден документ, с който се удостоверява- че е социално слаб, за да може оперативното лечение да е безплатно.

Kuber press

 

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама