Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
От ОДМВР Кюстендил алармират:Активизират се телефонните измамници
  Категория: Общество     12:41 - 28/February/2024

От ОДМВР Кюстендил предупреждават, Активизират се телефонните измамници Уважаеми граждани, не давайте пари, поискани по телефона от непознати!, телефонните измамници зачестиха обажданията си!, съобщава сайта на ОДМВР Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес” Звънят на стационарни телефони и се представят за полицаи, следователи, прокурори.  Въвеждат в заблуждение гражданите, на които се обаждат, че ще помогнат за залавянето на престъпници, ако им дадат/оставят на посочени места пари и ценности. Информират се дали имат мобилни телефони и искат номерата им, за да ги контролират и по този начин. Често съобщават за инциденти с близки хора, за да им се помогне/на пострадалите/ са нужни пари.

„Уважаеми граждани, напомняме: Полицията и институциите не искат пари на ръка! Полицията не търси съдействие от гражданите по този начин!

Уважаеми граждани, бъдете сигурни, че ако сте дали пари, поискани по телефона, те са загубени!”.

От ОДМВР Кюстендил напомнят:

При получаването на подобно обаждане запазете  хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с близките си  и проверете дали казаното по телефона отговаря на истината!
 В никакъв случай не давайте пари на ръка на непознати! Не оставяйте на посочени от обадилия се по телефона места пари и ценности! Ако имате и най- малки съмнения, незабавно позвънете  на тел. 112,  обадете се в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на селото, или  на полицейския инспектор, който обслужва района ви!

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама