Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Корнелия Нинова в Кюстендил:Този начин на управление, смисълът от такава сглобка води само до несигурност и нестабилност
  Категория: Политика     18:26 - 26/February/2024

Нинова коментира и евентуалното провеждане на избори две в едно през юли. „Ние мислим, че е по-добре да има избори две в едно, за да се спестят разходи. Така и така ще имаме европейски избори, организира се целия процес.

На посещение й  Кюстендил за среща със социалистите беше председателя  на БСП, Корнелия Нинова тя беше посрещната от екс депутатът и зам.кмет на Община Кюстендил Бойко Клечков, и председателя на Общинската организация на БСП Кюстендил Милчо Христов, срещата е част от  редовните срещи, които са започнати с парламентарната група в страната, предаде репортер на „Кубер прес”.

„Всеки понеделник се провеждат и на тях обсъждаме актуални политически въпроси и предстоящите Европейски избори. Срещата е работна, така да кажем. Сега с организацията в Кюстендил ще обсъдим местни въпроси и тревоги, които имат и ще видим с какво можем да помогнем за решаването им.Сега няма напрежение в партийната организация”, поясни Корнелия Нинова.

 

„На нас ни се иска сглобката да става разглобка. Всеки ден дават поводи за такъв извод, защото виждате, че пазарлъкът за разделянето на държавата се усложнява. В началото беше 50 на 50 за регулаторите, а сега г-н постоянство, имам предвид Бойко Борисов, постави 50 на 50 в министерствата. Казвам г-н постоянство, защото когато ПП поискаха 50 на 50 регулатори, ГЕРБ се възпротивиха и казаха така не се прави. След два дни предложиха и министерствата да се разпарчетосат. Не изглеждат добре нещата, очакваме и оценката на министрите , но този начин на управление и изобщо смисълът от такава сглобка води само до несигурност, нестабилност. Виждате, че няма никаква предвидимост какво ще се случи утре – какво да прави бизнесът, какво да очакват хората, постоянно има тревожни новини.”каза в изявления пред медии Корнелия Нинова. По думите й  след 1 юли пада евтината нощна тарифа на тока.

„Цената на водата в някои области е достигнала 6 лв., мобилните оператори също „дерат кожите“ на хората с ръста от 9,5%.Ние в петък дадохме на всеки депутат по една молба да заведем заедно колективен иск срещу мобилните оператори. Очаквам да видя кой ще подпише такава молба, защото би било добър знак 240 депутати едновременно да сигнализираме съда срещу това неправомерно увеличение. Това е силен институционален знак, но до момента нямаме нито една молба подписана от депутати, освен от нас. Ще изчакаме до четвъртък и ще видим, но това е нашия начин да реагираме. Дали сме жалба и в КЗК. Нас ни интересуват такива неща, инфлацията, живота на хората, а те се интересуват само от разпределяне на порциите“, каза още Корнелия Нинова. Тя изрази категорично мнение, че държавата трябва да си е на мястото без да пречи на свободната инициатива, но да има регулираща и контролираща функция.

Нинова коментира и евентуалното провеждане на избори две в едно през юли. „Ние мислим, че е по-добре да има избори две в едно, за да се спестят разходи. Така и така ще имаме европейски избори, организира се целия процес. Всеки ден с оставането на тези хора се взимат погрешни и вредни решения за България и хората го усещат по ежедневния си живот“, обобщи Нинова.

Тя уточни, че посещението й в Кюстендил е свързано редовните срещи, които са започнати с парламентарната група в страната. Всеки понеделник се провеждат и на тях обсъждаме актуални политически въпроси и предстоящите Европейски избори. Срещата е работна, така да кажем. Сега с организацията в Кюстендил ще обсъдим местни въпроси и тревоги, които имат и ще видим с какво можем да помогнем за решаването им, обяви още лидерът на БСП и подчерта, че няма напрежение в партийната организация в областния град. работа по тях?

 

 

Kuber  press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама