Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Управителя на „Кюстендилска вода” ЕООД Марио Нешев: Загубите на вода са между 55 и 60%, повече от 200 са заведените дела срещу некоректни платци
  Категория: Новини     8:53 - 15/February/2024

Марио Нешев информира още, че в Катрище където проблемът с водата е отдавнашен-са предприети действия, обявено е извънредно положение. Казусът ВИК Дупница и нейното присъединяване към „Кюстендилска  вода” ЕООД,тече процес по уточняване параметрите на споразумението по взето от ОБС Дупница Решение през декември 2023.

 

Управителя на „Кюстендилска  вода” ЕООД Марио Нешев коментира пред медии,че казусът ВИК Дупница и нейното присъединяване към „Кюстендилска  вода” ЕООД,тече процес по уточняване параметрите на споразумението по взето от ОБС Дупница Решение през декември 2023.В тази връзка за окончателното изясняване на параметрите предстой в петък 16 февруари среща на ниво Холдинг.Там ще бъдат разгледани предложения и варианти за изработването на окончателното споразумение ,за да бъде предложено за ратифициране на ОБС Дупница,с оглед започване дейностите от 1 април.

Информирани са работниците от двете дружества относно актуалните причини възникнали пир тяхното преназначаване.Те са получили отговорите и са уведомени.

Марио Нешев информира още, че в Катрище където проблемът с водата е отдавнашен-са предприети действия, обявено е извънредно положение.

„Има работен ,одобрен проект,доставени са материалите за изграждането.Предстой сключване на договор за строителен и авторски надзор и с оглед атмосферните условия в най-кратък срок ще започне полагане на тръбопровода и изграждане на допълнително помпено стъпало.До месец и половина ще продължи режима на водата в Катрище”, подчерта той.

По думите му загубите на водата са между 55 и 60% и те зависят от потреблението на некоректните абонати, кражбите, течовете,не точно измерване на потреблението   и броя на авариите .

„Повече от 200 са заведените дела срещу некоректни платци.В тази насока досега е имало пропуски ,ще наваксваме с оглед защитата на интересите на водното дружество, и на коректните потребители.”,добави Управителя на „Кюстендилска  вода” ЕООД Марио Нешев.

Kuber  press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама