Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Съдът в Кюстендил с постоянна мярка за дупничанини издирван с ЕС заповед за арест в Италия
  Категория: Политика     13:07 - 14/February/2024

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на 46- годишния В. С. от гр. Дупница, обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест от Италия, съобщи за „Кубер прес”, Владимир Владимиров / Връзки с обществеността / -Окръжен съд Кюстендил.

 

Лицето се е явило само в РУ на МВР – Дупница, на 10.02.2024г.

В. Б. е обявен за издирване на 18.12.2023 г., с ЕЗА издадена от Генералната прокуратура на Апелативния съд в гр. Перуджа, Италия, за извършен организиран или въоръжен грабеж, за което е осъден на лишаване от свобода за срок от 3 години и 9 месеца, както и на глоба в размер на 1000 евро.

Окръжен съд - Кюстендил приема, че е налице валидна Европейска заповед за арест. Тя касае исканото за задържане лице и е издадена въз основа на съдебен орган за задържането му под стража, по повод наказателно преследване за извършено престъпление против собствеността – грабеж. Доказателствата сочат на извод за съществуваща понастоящем реална опасност от укриване на исканото лице, предвид тежкото престъпление за което се издирва. 

Определението на Окръжен съд – Кюстендил подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.   

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама