Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Община Кюстендил домакинства на първия семинар за 2024 г. от националната кампания „Стоян Саладинов“
  Категория: Култура и спорт     20:02 - 18/January/2024

Община Кюстендил домакинства на първия семинар за 2024 г. от националната кампания „Стоян Саладинов“. Легендарният треньор се е отдал на мисията със своя личен пример и опит да помогне на деца и жени, пострадали от насилие, съобщава социалната страница на Община Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес”.В Кюстендил бяха: -бронзовата медалистка на Олимпиадата в Токио – Евелина Николова, бронзовата медалистка на Олимпиадата в Токио – Евелина Николова, президентът на Българската федерация по самбо и трикратен световен шампион – Росен Димитров, световният шампион по бойно самбо – Румен Димитров, 10-кратната европейска шампионка и 6-кратна световна – Мария Оряшкова. Специален гост на събитието е Армен Назарян.

Кметът  Огнян Атанасов приветства присъстващите в залата на стадион „Осогово“.

„Благодаря, че избрахте този благотворителен семинар да се проведе в Кюстендил. Тук виждам много млади спортни надежди, сигурен съм, че те ще тръгнат по вашите стъпки и с гордост ще прославят Република България по спортните терени“, заяви инж. Атанасов.

Патронът на кампанията Стоян Саладинов благодари за гостоприемството на община Кюстендил и се обърна към присъстващите със следните думи:
„Тук са едни от най- изтъкнатите спортисти на България, това е моят екип, които помагат за реализирането на нашите инициативи. Ние казваме Не на насилието над деца, жени, на човек над човека. Човешките закони са над всичко, човещината е над всичко, но ако някой се обърка и си мисли, че като е по- силен физически може да тероризира другите, ние ще му покажем, ще му докажем, че това не може да се случи. Няма да позволим никой да тероризира друг човек, особено децата- те са нашето бъдеще. Ние не случайно идваме тук, не случайно идваме в спортната зала“, заяви Саладинов.

Кметът инж. Атанасов подари на Стоян Саладинов двата тома „История на Кюстендил“. Председателят на Общински съвет Димитър Велинов, зам.- кметът Кристиян Иванчов, директорът на ОД на МВР Кюстендил комисар Светослав Григоров и на Охранителна полиция Васил Паргов също уважиха гостите с подаръци.

Бронзовата медалистка на Олимпиадата в Токио Евелина Николова, която днес има рожден ден получи и букет цветя от кмета  Атанасов.

Саладинов е многократен шампион по борба, самбо, джудо и карате и един от емблематичните родни треньори по бойни спортове. След края на състезателната си кариера става командос. Над 20 години е бил треньор на специализирания отряд за борба с тероризма, като отговаря за специалната и физическа подготовка на командосите.

Националната кампания „Стоян Саладинов“ се провежда с благотворителна цел, а каузата на кампанията в Кюстендил е в подкрепа на инициативата “Заедно за бебе Марти” и всички събрани средства по време на семинара ще бъдат безвъзмездно предоставени на семейството на детето.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

 

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама