Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Зам.-кметът на Община Кюстендил Кристиян Иванчов присъства на специалната премиера на филма „Пътят“
  Категория: Култура и спорт     14:04 - 16/January/2024

Зам.-кметът на Община Кюстендил Кристиян Иванчов бе гост на премиерата на документалния сериен филм „Пътят“, разказващ вдъхновяващата история на „диамантените“ момичета и техния път към историческите златни олимпийски медали в художествената гимнастика на Олимпийските игри в Токио през 2021 г., съобщава социалната старница на Община Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес”.
Премиерата на филма се състоя в Народен театър „Иван Вазов“, а събитието бе уважено от президента на Република България Румен Радев, от вицепрезидента Илияна Йотова, от министъра на спорта Димитър Илиев, от зам.-министъра на спорта проф. Даниела Дашева, от зам.-министъра на вътрешните работи Кирил Ценкин, от посланика на Япония у нас Мичигами Хисаши, от редица спортни деятели и изявени спортисти, допринесли за развитието на художествената #гимнастика в България.
Зам.-кметът Кристиян Иванчов лично поздрави „диамантените“ момичета Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова и техните треньори, които записаха със златни букви имената си в историята на българската художествена гимнастика, след като взеха титлата в многобоя при ансамблите на #олимпийските игри в японската столица и донесоха първо злато за страната в историята от най-големия спортен форум.
Документалният сериен филм „Пътят“ на режисьора Андрей Андонов разказва вълнуващата история, изпълнена с дух, вяра и упоритост на диамантените ни момичета, индивидуалните ни гимнастички Боряна Калейн и Катрин Тасева и всички замесени в невероятния им успех.
Филмът бе определен като „истински, документален шедьовър - преживян, достоверен и затрогващ, без художествени измислици, без украса - реален и незабравим“, а поредицата от 8 серии ще започне на 20 януари и ще бъде излъчвана всяка събота от 15:00 ч. по bTV през 2024 г. през месеците януари, февруари и март, както и непосредствено преди летните олимпийски игри в Париж.
„Премиерата на документалния филм „Пътят“ ни накара за сетен път да си спомним с #гордост деня, в който „диамантените“ ни момичета станаха олимпийски шампионки и превърнаха успеха си в неугасима искра в историята на спорта. Техният труд и себеотдаденост накараха всички ни да повярваме, че няма невъзможни неща и доказаха, че усилията се възнаграждават. На прага на новата олимпийска година пожелавам успех на състезателите ни, и вяра – че трудностите в името на успеха и часовете труд в залата са част от пътя към постигане на целите им“, каза зам.-кметът Кристиян Иванчов след премиерата на филма „Пътят“.
Кадри от церемонията на премиерата на филма "Пътят": Българска федерация по художествена гимнастика.

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама