Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Вицесветовната шампионка по естетическа групова гимнастика Рая Сръндева e Спортист на Кюстендил за 2023 г
  Категория: Култура и спорт     16:07 - 22/December/2023

Вицесветовната шампионка по естетическа групова гимнастика Рая Сръндева e Спортист на Кюстендил за 2023 г.,тя е състезател на Спортен клуб по естетическа групова гимнастика „Велбъжд“, а нейни треньори са Валя Машова и Елена Близнакова. Победителят бе обявен на бляскава церемония в Драматичен театър Кюстендил, съобщава социалната страница на Община Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес“.
Спортист № на Кюстендил получи купа, грамота и парична награда, осигурени от Община Кюстендил и лично връчени от кмета – инж. Огнян Атанасов. Нейните треньори Валя Машова и Елена Близнакова получиха почетни плакети от Община Кюстендил.
Кметът на община Кюстендил инж. Атанасов поздрави всички спортисти за упорития труд през годината и постигнатите високи спортни постижения:
„След като видях всичките успехи, които сте постигнали, с увереност мога да кажа, че в бюджета за 2024 г. на Община Кюстендил ще се предвидят средства спортната база да се ползва безплатно от вашите отбори и клубовете няма да заплащат комунални такси и сметки“, заяви инж. Атанасов.
Той анонсира, че в Бюджета на Република България за 2024 г. са предвидени средства за проектиране на ново футболно игрище на стадион „Осогово“, осветление и лекоатлетическа писта.
При наличието на терен ще бъде проектирана и Многофункционална спортна зала.
Кметът поиска подкрепата на спортните деятели да предложи и удостои със званието Почетен гражданин на Община Кюстендил бронзовата медалистка от Токио 2021 г. Евелина Николова.
Даяна Димитрова е Спортист № на Кюстендил. Тя е състезател на Спортен клуб по гимнастика „Велбъжд“, нейни треньори отново са Валя Машова и Елена Близнакова
Спортист №2 на Кюстендил получи купа, грамота и парична награда, осигурени от Община Кюстендил и лично връчени от зам.-кмета г-н Кристиян Иванчов, а нейните треньори Валя Машова и Елена Близнакова получиха почетни плакети от Община Кюстендил.
Тодор Настев, състезател от Спортен клуб „Дарис“ е Спортист № на Кюстендил. Наградите получи неговият треньор Борислав Иванов, лично връчени от председателя на Общински съвет – г-н Димитър Велинов. Борислав Иванов получи и почетен плакет от Община Кюстендил.
Отбор на годината е Клуб по естетическа групова гимнастика „Велбъжд“ – отбор жени в състав: Василена Димитрова, Нилана Колевска, Цветозара Миленкова, Белослава Кенова, Цветомира Тодорова, Елизабет Шопова, Тихомира Бонева. Грациите получиха грамоти и купа, лично връчени им от министъра на младежта и спорта – доц. д-р Димитър Илиев, а треньорката на отбора г-жа Елена Близнакова получава почетен плакет от Община Кюстендил.
Зам.-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева връчи наградата за Отбор на годината на Кюстендил.
„Кюстендил е град на силни мъже и жени, на нежни девойки, но и на отборния спорт. Пожелавам Ви през 2024 г. да се радвате на олимпийски медал“, пожела заместник-министърът на младежта и спорта по време на церемонията за отличаване на най-добрите спортисти на града. От своя страна кметът на Кюстендил Огнян Атанасов връчи почетен плакет на проф. Дашева в знак на признателност за подкрепата на българския спорт.
За пръв път тази година бе връчена и награда за Спортист на публиката. Учредяването на награда на публиката е по идея на новото ръководство на Община Кюстендил и цели да даде възможност на кюстендилци да се включват активно във важните за тях събития и да бъдат част от важните избори.
Християн Василев от Спортен клуб „Чикара-ли“ (карате-до) е Спортист на публиката. Той получи грамота и купа „Спортист на публиката“. Треньор на Християн е Лилия Георгиева. Наградите бяха връчени от обл. управител инж. Александър Пандурски
Община Кюстендил удостои с благодарствени грамоти фирмите, които всяка година подсигуряват награди за най-добрите спортисти на Кюстендил
Кметът инж. Атанасов връчи благодарствени плакети на г-н Васил Шишков- Фирма „ИБА“ EООД, г-н Христо Абаджиев-Фирма “АБ-ТЕРМ” ООД , г-н Явор Спиридонов- Ски център Осогово, г-н Бойко Недялков- фирма Торготерм и на Станислав Георгиев - ресторант „Френдс“.
Община Кюстендил благодари от сърце на спонсорите, които подкрепят „Спортист на годината“ и развитието на кюстендилския спорт.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама