Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Oткриха Коледна изложба на кюстендилските художници
  Категория: Култура и спорт     10:01 - 22/December/2023

Валентин Господинов -директор на галерията в Кюстендил приветства с добре дошли гостите и благодари на новото общинско ръководство в  Кюстендил, като  изрази желание и надежда за бъдещи партньорства.


В навечерието на Коледно-новогодишните празници в  художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора“ – Кюстендил  откриха традиционната Коледна изложба на кюстендилските художници, събитието беше уважено от кметът на Община Кюстендил  Огнян Атанасов, председателят на ОбС в града Димитър Велинов, зам.-министърът на спорта Даниела Дашева, зам.-кметовете на Кюстендил Кристиян Иванчов и Николай Дочев, предаде репортер на „Кубер прес“.

Валентин Господинов -директор на галерията в Кюстендил приветства с добре дошли гостите и благодари на новото общинско ръководство в  Кюстендил, като  изрази желание и надежда за бъдещи партньорства.

"Това е може би една от най-приятните изложби, която е възможно да се открива, защото е посветена на едни изключително интересни празници. В тях човек си дава равносметка, човек благодари, човек разбира с кой и как е работил и споделял. Още повече, че е един изключителен празник на семейството“, каза Валентин Господинов. По думите му  възраждането на групата на кюстендилските художници се случва и набира скорост.

"Не само материалната представа е това, което ни навежда на това нещо. Виждам как ентусиазмът е все по-голям“, каза още той.

За участие в изложбата са подадени 85 творби, 71 от тях са одобрени от журито. 37 са авторите, подредили своите произведения на Коледната изложба.

Важен момент в откриването на изложбата беше  връчването на дипломи и награди.

На първо място журито е отличило художникът Димитър Петров.

Второто място е за Огнян Попов, а трети е Асен Динев. Димитър Петров се задължава да оглави журито за традиционната изложба "Кюстендилска пролет“.

Владимир Шунев, председател на Съюза на българските художници – Кюстендил каза, чеизложбата са  я обявили като изложба на равносметката,декември месец всеки приключва годината и представя най-новите си произведения.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

 

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама