Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Общинския председател на БСП-Кюстендил, Йордан Тодоров подаде оставка на професионалния си празник
  Категория: Политика     18:40 - 22/November/2023

Йордан Тодоров  не желае да пречи в БСП да следват своята политика, той има  ангажименти които не би могъл за загърби в името на лични облаги и интереси. Всичко конструктивно в ОБС ще приема, което не е ще бъде критикувано.          Близо месец след проведените местни избори кандидатът за кмет издигнат от Коалиция за България в Кюстендил и водач на листата -БСП Йордан Тодоров  обяви, че подава оставка от поста председател на ОБС на БСП Кюстендил, като същевременно напуска партията и остава да работи в ОБС Кюстендил като независим съветник.

На 22 ноември -Деня на българската адвокатурата, празник, който се чества в цялата страна и е по повод 135 години от Първия закон за адвокатурата от 1888 година предложен от тогавашния правосъден министър,не случайно днес избрах да застана пред вас и да си поговорим, защото адвокатурата е професия, която да защитава правата на гражданите и да отстоява демокрацията в едно общество, каза на пресконференция общинския съветник Йордан Тодоров, предаде репортер на „Кубер прес“.  „Демокрация, благодарение на която ние желаем все повече и повече да се развиваме и в последствие да можем да кажем, че сме свободни граждани и правата ни се зачитат навсякъде.“ добави той.

Йордан Тодоров припомни, че е бил кандидат-кмет издигнат от Коалиция за България и водач на листата, сега общински съветник и увери -че в предстоящия Общински съвет ще продължава да защитава интересите и правата на всички хора, които са му гласували доверие.

„Желая на новото общинско ръководство успех, и се надявам да изпълнят обещанията дадени по време на предизборната кампания и това което са искали в предишния ОБС да го вкарат като предложения. Аз като цяло ще продължа да следвам досегашната политика “, посочи още Йордан Тодоров.

„Все пак знаем, че през последната година един от особените интереси бяха повишаването на данъците и таксите. Не зная доколко са запознати хората, но с внесения Законопроект за изменение на Закона за местни данъци и такси и неговото приемане, ще бъде вдигнат отново данък сгради не само в общината, а и в цялата страна, което аритметично би било около 60-70 лв. на недвижим имот. Това го заявявам тук пред вас, както преди една година заявих опасността за голямото вдигане на данъците. Тогава имахме и наше предложение да не се увеличават данъците, имаше полемики, извънредни сесии на Общински съвет, но въпреки това решението беше прието на 16 декември. Като цяло възнамерявам да следвам тази политика, да защитавам това, което съм поел като ангажимент пред хората и за в бъдеще да не ги предавам в обещанията, които съм давал. За мен приоритет са интересите на хората и затова подавам оставка като председател на БСП – Кюстендил, както и от членството в БСП .“ каза още той.

 

През 2019 г. влязох в Общински съвет от гражданска квота. По същия неуморим начин изказвах своето мнение и от това, което не съм доволен. В последствие станах член на БСП и ме избраха делегатите и членовете на БСП за общински председател. В случая заради разминаванията, които се получават на водене на политика, мисля че в момента това е най-доброто решение, за да мога да изпълнявам това, което съм обещал на хората. Ще продължа да се занимавам с политика, няма да обръщам гръб на това обществено поприще, но в същото време ще имам повече време за служебните си ангажименти. В ОбС – Кюстендил ще продължа да работя като независим съветник“, обобщи  общинският съветник Йордан Тодоров.

Йордан Тодоров  благодари на екипа от 10,15 човека с които е работил по време на предизборната кампания и са били до него абсолютно безвъзмездно и доброволно.

По думите му -той не желае да пречи в БСП да следват своята политика, има си ангажименти които не би могъл за загърби в името на лични облаги и интереси.


 

 

Kuber press


 

 

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама