Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Новият кмет на Кочериново Станислав Горов встъпи в длъжност, за председател на ОбС бе избран Райчо Калайджийски
  Категория: Политика     17:27 - 13/November/2023

Новият кмет на Кочериново Станислав Горов, 11-те общински съветници и кметовете на четирите села днес положиха клетва и встъпиха официално в длъжност. Символите на Община Кочериново на новия кмет предаде в.и.д. Емил Атанасов, съобщи за „Кубер прес“,Десислава Айдарова пресаташе на ОА Кюстендил. 

Областният управител инж. Александър Пандурски поздрави новите управляващи и откри първата сесия с думите: “Страстите от предизборната кампания приключиха. Дойде време за работа и за изпълнение на това, което сте обещали на жителите на Кочериново. Загърбете миналото и работете за благополучието на вашите съграждани. Работете така, че след 4 години да гледате в очите хората, които са ви гласували доверие и с гордо вдигнати глави отново да поискате тяхното доверие. На добър час! Вървете в единство напред!” 

Зам.-председателят на Общинска избирателна комисия Анелия Стамболийска връчи удостоверенията на новите управници на община Кочериново: “От името на цялата Общинска избирателна комисия ви пожелавам успешен мандат. Управлявайте с мъдрост и успех!”
Клетвени листа подписаха кметовете на селата: Пороминово - Кирил Калинков, Стоб - Славчо Коцев, Бараково - Стойчо Стойчев и Мурсалево - Юри Ковачев. Клетва положиха и съветниците: Елена Бозовайска, Николай Гълъбов, Райчо Калайджийски, Александър Димитров, Галина Ванева, Даниела Миланова, Георги Ценев, Георги Бучински, Симеон Кирилов, Васил Стойчев и Димитър Вретенарски. 

Георги Бучински, който е най-възрастният общински съветник, води първото заседание. За председател на местния парламент за мандат 2023 - 2027 г. бе избран Райчо Калайджийски. Той получи подкрепата на седем от своите колеги. Калайджийски благодари за гласуваното доверие и обеща да изпълнява работата си съвестно и в полза на жителите на община Кочериново. “Ще се стараем да бъдем в подкрепа на кмета, ако има нужда - ще бъдем и коректив”, заяви Калайджийски. 

Новият кмет Станислав Горов отправи благодарности към всички жители на Кочериново и към ОИК за добре свършената работа. “Ще се радвам заедно да направим общината ни такава, каквато я искаме! Трябва заедно да вървим напред!”, призова Горов. Националното сдружение на общините в Р България изпрати поздравителен адрес на новия кмет, за да му честити избора и да му пожелае успешен мандат. 

Отец Георги Граховски отслужи водосвет за здраве, благоденствие и успех. Отчето благослови начинанията на новите управници на община Кочериново. Присъстващите на тържествената сесия бяха поздравени от групата за фолклорно пеене “Кочерински славеи” при НЧ “Пробуда - 1919”, с ръководител Стойка Германова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама