Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Калин Гелев започна своя 3-ти мандат, Костадин Николов бе избран за председател на ОбС
  Категория: Политика     17:05 - 13/November/2023

С българския химн започна първото заседание на Общинския съвет в Сапарева баня. В залата на НЧ “Просветен лъч - 1905” новоизбраните управници положиха тържествено клетва и встъпиха официално в длъжност, съобщи за „Кубер прес“, Десислава Айдарова пресаташе на ОА Кюстендил. Калин Гелев започна своя трети мандат, кметовете на трите села също встъпиха в длъжност: на Сапарево - Любомир Никлин, на Овчарци - Радостина Сусанина започва втори мандат и на Ресилово - Мариана Доцина също с втори мандат. Клетва положиха и 13-те новоизбрани общински съветници: Любомир Георгиев, Николай Мертекчийски, Никола Фарфаров, Явор Дамянов, Васил Маргин, Станислав Попов, Иван Куйов, Костадин Николов, Светослав Андреев, Йордан Камджилов, Славчо Павлов, Иван Базиргянов и Александър Мутавчийски. 

Областният управител инж. Александър Пандурски пожела на новите управници в Сапарева баня здраве, късмет и да вървят уверено напред. “Водете община Сапарева баня към мястото, което й е определено. Тя е нашата емблема в областта, която дава добър пример в много отношения. С тези възможности, които има - релеф, минерална вода, природа, съм убеден, че има още много потенциал за развитие и надграждане. Предстои да се разгърне започнатият Мега проект Сапарева баня - Кюстендил, който би могъл да донесе едно мащабно развитие във вашата общини. А в същото време тя може да бъде този двигател, който да даде тласък на цялата област”, подчерта инж. Пандурски. 

Областният управител инж. Пандурски връчи почетен плакет в знак на признателност към постигнатото до момента от кмета Гелев и му пожела да има още по-високи постижения занапред. “Жителите на община Сапарева баня са ви дали мандат и те ще ви оценяват. Работете в една посока, не бъдете един срещу друг, забравете дребните караници от предизборната кампания и работете в името на хората в тази прекрасна община. Само тогава вашите избиратели ще ви дадат достойна оценка. На добър час и успех!” 

Илияна Базиргянова - председател на Общинската избирателна комисия, връчи удостоверенията на новоизбраните управници. “Вие вече сте част от местното самоуправление на община Сапарева баня. През следващите 4 г. отговорността за управлението е вече ваша. Давайки ви своето доверие, гражданите на общината очакват от вас да работите мъдро и далновидно, защитавайки техните интереси. Успех и ползотворна работа на всички!” 

Най-възрастният общински съветник Никола Фарфаров води първото заседание на ОбС. Той поздрави избрания нов-стар кмет на Сапарева баня, кметовете на населените места и съветниците. “Трябва да се стараем не само да изпълним обещанията си, а и да ги надградим. Такива дадености, каквито има община Сапарева баня, има на много малко места в България. Затова трябва да работим на макс, за да може Сапарева баня за се превърне в най-добрия град за живеене”, заяви Фарфаров. 

За председател на ОбС - Сапарева баня с 9 гласа “за” бе избран Костадин Николов. Той бе и единственото предложение за поста. Николов пое управлението на колективния орган с думи на благодарност, че му е гласувано доверие и честити на всички свои колеги. “Всяко едно разделение води до отслабване. Наша е отговорността, след като изборите отминаха, това разделение да бъде преодоляно”, обърна внимание Николов. 
По време на първата сесия бе гласуван и Правилникът за дейността на Общинския съвет. 

Новият-стар кмет Калин Гелев благодари на всички гласували на последните избори, както и за дадената към него подкрепа. Той поздрави избраните кметове на населени места и общинските съветници. “Здраве, късмет и попътен вятър. Когато вървим заедно и погледът е напред в бъдещето, няма как да не постигнем добри резултати”, акцентира градоначалникът на Сапарева баня. 
“Да си пожелаем успешен мандат и да изпълним на 100% това, което сме поели като ангажимент пред жителите на Сапарева баня”, завърши Калин Гелев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама