Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Новият кмет на Бобошево Стефан Тачев и 11-те общински съветници положиха клетва и встъпиха в длъжност
  Категория: Политика     9:22 - 10/November/2023

Новият кмет на Бобошево Стефан Тачев, 11-те общински съветници и кметовете на селата Усойка, Блажиево и Слатино положиха днес клетва и встъпиха официално в длъжност, гост на тържествената сесия в Бобошево бе и областният управител  Александър Пандурски, който поздрави новите управници и им пожела ползотворна работа през мандат 2023 – 2027, съобщи за „Кубер прес“, Десислава Айдарова  пресаташе на ОА Кюстендил. 

В словото си пред кметовете и съветниците инж. Александър Пандурски заяви: “Жителите на тази община са ви избрали с една-единствена цел: да работите за това да се развива и просперира Бобошево. Този прекрасен край има всички дадености, за да го превърнете в привлекателно място за живеене. На добро час! Бъдете единни и вървете напред в името на Бобошево!”, 

Председателят на Общинската избирателна комисия Веска Костадинова връчи удостоверенията на новата местна власт и пожела тя да работи за благото на всички жители на Бобошево. 

Най-възрастният общински съветник Георги Мичов, който положи клетва за 4-ти път, води първото заседание на местния парламент в Бобошево. “Няма млади и стари, има можещи и не можеше”, пошегува се Мичов и след това се обърна към своите колеги с една мисъл-съвет на Левски: “Дела трябват, а не думи!” Мичов пожела Общинският съвет да бъде винаги буден и пълен с идеи, за да може общината да върви напред. 

ОбС - Бобошево има и нов председател. С 6 гласа “за” на отговорната длъжност бе избрана Лариса Каменова. 

Клетва като общински съветници в Бобошево положиха: Асен Бошикьов, Александра Дякова, Георги Мичов, Крум Маринов, Лариса Каменова, Асен Вънгев, Валерия Стоименова, Веселин Лахчев, Йордан Бояджиев, Лъчезар Николов и Цветелина Янчева. 

Заклеха се и кметовете на селата: за Усойка - Лозка Николова, за Слатино - Екатерина Андонова и в с. Блажиево - Пламен Караканов. 

Първата сесия на ОбС - Бобошево завърши с приятни изненади и емоции. Най-възрастният общински съветник Георги Мичов подари цветя на дамите в ОбС и на кметиците на Усойка и Слатино, а мъжете получиха като подарък книжен формат на ЗМСМА. 

С водосвет за здраве, успех и благоденствие новата местна власт в Бобошево даде старт на своята дейност.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber  presss

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама