Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Новоизбрания кмет на Община Кюстендил Огнян Атанасов със седем общински съветници и петима зам. кметове
  Категория: Политика     16:26 - 7/November/2023

На пресконференция Новоизбрания кмет на Община Кюстендил Огнян Атанасов представи избраните за кметове на кметства представители на ПП Зелените-гражданска листа -това са Камелия Анева-Жиленци, Христо Христов Пиперков чифлик и Олег Кръстев нови чифлик.

Групата на зелените бележи ръст в броя на общинските съветници от петима човека в предишния мандат вече са седем: Димитър Велинов, Андрей Димитров, Костадин Дингозов, Валентин Рашев,Камелия Гребенарова и Грозданов.

Новоизбрания кмет на Община Кюстендил Огнян Атанасов увери , че неговия екипт ми е почти окомплектован, след встъпването му в длъжност ще огласи хората от политическия кабинет ръководните постове, които ще влязат в Община Кюстендил.

„За администрацията отново подчертавам, не искам да се притесняват, бъдете спокойно, ще разговарям с всеки един от тях", каза Атанасов. Той призова хората от администрацията да продължат да изпълняват служебните си задължения и да не абдикират от постовете.Бих желал да помоля настоящото ръководство да спре с маневрите, в момента се правят маневри в общинска администрация и в предприятията – моля не го правете, не мисля, че е нужно“ апелира новоизбрания кмет на Община Кюстендил Огнян Атанасов
"Първото нещо, което ще направя е да възложа изработването на подробен устройствен план за общинската индустриална зона. Да се обяви обществената поръчка, защото към момента тя беше спряна. Зелената сделка чука на вратата. Ще влезем с екип, обучен да работи с европроекти. Имаме готовност. Смятам, че ще успеем да инвестираме максимум от средствата които се падат за община Кюстендил.“ каза още той.

По думите му ще продължи въведения но не изпълняван ротационен принцип за председател на ОБС Кюстенди,първото ме предложение за председател на Общински съвет – Кюстендил ще е юристът Димитър Велинов от Партия на елените-Гражданска квота. Като приоритети  той определи сектори "Строителство“, “Зелена сделка“ и "Европроекти“.

 Вместо четирима зам.кметове както беше досега в Община Кюстендил от новия мандат ще бъдат назначени петима, като един от тях ще отговаря за проектните предложения.

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама