Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
От ИТН Кюстендил отчитат много добър резултат от проведените избори за местна власт
  Категория: Политика     15:32 - 7/November/2023

Общинският съветник от ИТН Румен Златковски: Данъците бяха вдигнати прекомерно много. Нормално е да се вдигнат с 20, 30, 40%, но те ги вдигнаха на 100%. Нашето мнение, е че данъците трябва да се намалят в града.                       На пресконференция общинския съветник от ИТН Кюстендил Милен Георгиев отчете резултатите от изборите за местна власт и резултат „много добър“-,като направи съпоставка с пролетния вот- сега има увеличение на гласоподавателите подкрепили местната организация, предаде репортер на „Кубер прес“.

По думите му това означава, че това което вършат като дейности с времето и на национално, и на местно ниво бива отчитено положително.

В новия Общински съвет в Кюстендил ИТН ще имат двама съветници Милен Георгиев и Румен Златковски, ИТН вече има избран  кмет на кметство Коняво, където  балотажа беше спечелен от издигнатата кандидатура от ИТН Марияна Александрова.

„Ние ще продължим да работим екипно, въпреки-че в новия ОБС ще имаме право на два гласа, зад нас ще има много хора. Идеята е Богомил Славов въпреки, че не е общински съветник да  взима участие в сесиите и да присъства в комисиите-така той ще е подготвен наравно с нас, колкото повече хора толкова по добре за общината. Ние ще бъдем за всеки, който дава добри предложения за града, за общината и най-вече за жителите. Ако заподозрем нещо задкулисно няма да разчитат на нас. Да, ние сме двама души, но сме достатъчно, за да ви споделят всичко, което се случва, така че да бъдат информирани всички граждани. Нашата работа ще бъде както в парламента – може да сме малко, но достатъчно звучни, така че да се чува в обществото какво се случва“, каза още общинският съветник Милен Георгиев.

Първото нещо което ще направи новоизбрания кмет на кметство Коняво Марияна Александрова е да се  срещне с всички жители на населеното място -както го е правила преди години.

„Нека хората да разберат, че можем всички заедно да работим за селото. Част от тях вече започнаха да се обаждат. Проблемите са ни доста, а най-важно като действие е да си изчистим селото. Мисля, че това е най-важното, а именно да започнем на чисто. Да загърбим всичко негативно и да започнем да работим заедно, за да може да тръгне Коняво по добър и чист път“, обясни Марияна Александрова.

Общинският съветник ОТ ИТН Румен Златковски обеща, ще бъдат подкрепяне всички ползотворни идеи за Кюстендил, както и ще бъдат твърдо против на схемите и зависимостите. Що се отнася до вдигането на данъците в общината, общинските съветници от ИТН са категорични, че е необходимо преразглеждане. „Данъците бяха вдигнати прекомерно много. Нормално е да се вдигнат с 20, 30, 40%, но те ги вдигнаха на 100%. Нашето мнение, е че данъците трябва да се намалят в града“, обобщи той.

 

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама