Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кметства-Таваличево и Жабокрът преизбраха Даниела Точева и Юлиян Максимов, Коняво, Пиперков Чифлик, Нови чифлик с нови кметове
  Категория: Политика     10:41 - 6/November/2023

При обработени 100 процента протоколи, резултатите от проведените балотажи в пет кметства на територията на Община Кюстендил вече са ясни, според публикувани  данни от общинската избирателна комисия-Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес“.

Село Коняво вече си има нов кмет-Марияна Александрова, която е издигната от ПП „Има такъв народ“, за нея са гласували 51.85% от стигналите до избирателните секции или гласовете в полза на Марияна Александрова за 196. Опонента й досегашния кмет на кметството Даниела Божилова издигната от МК ГЕРБ има 174 гласа.

В село Таваличево кметското място запазва Даниела Точева, издигната от Местна коалиция „ГЕРБ“, за която са гласували общо 51.48%-или 86 гласа, срещу нея на балотажа се изправи Митко Терзийски от ИТН който има 80 гласа.

В Жабокрът преизбраха досегашният кмет- Юлиян Максимов от МК /ГЕРБ/, за когото са гласували 55.12% или 199 души, срещу него на балотажа се изправи Милена Стоименова от ПП партия на зелените-Гражданска квота за която са гласували-115 човека .

В кметство Пиперков Чифлик балотажа беше спечелен от  Христо Христов от Партия на Зелените, чиято подкрепа на балотажа е  71.09% спрямо опонента му и дългогодишен кмет – Стефан Котев от МК ГЕРБ , който  получи подкрепата на 27.25% от гласувалите.

Партия на Зелените печели -Гражданска листа спечели кметството в Нови Чифлик, чиято кандидатура  Олег Кръстев, за който гласуваха 57.39% или 64 човека. Досегашния кмет на кметството Гюла Малчова -независим кандидат има 47 гласа.

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама