Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
БФСВ съвместно с Община Кюстендил организират Световен ден на ходенето
  Категория: Култура и спорт     9:45 - 6/October/2023

Българска федерация по спорт за всички /БФСВ/ съвместно с Община  Кюстендил организират за 31-ви пореден път Национална спортна проява Световен ден на ходенето на 7 октомври 2023 г., съобщи за „Кубер прес“, Симона Митева пресаташе на Община Кюстендил.

Световният ден на ходенето се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“ и е част и в изпълнение на  Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”.

Проявата е под патронажа на министъра на младежта и спорта  г-н Димитър Илиев.

Община Кюстендил съвместно с ОДК организират поход /начало 10:00 ч. от централен вход на Спортен комплекс „Осогово“ до къщичката на Баба Яга - местност „Хисарлъка“ и обратно до Спортен комплекс „Осогово“/ , който е с различна трудност и продължителност, с цел същият да бъде достъпен за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.

От Община Кюстендил и Българска федерация „Спорт за всички“ са осигурени поощрителни награди за участие, които ще бъдат разпределени чрез томбола и викторина, която ще се проведе на Крепост „Хисарлъка“, общината ще раздаде и медали на всички малки участници.

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В Световния ден на ходенето, Българска федерация спорт за всички, предава като послание към Общините, призив за насърчаване на  повече хората от всички възрастови и социални групи, към системни спортни занимания и здравословен начин на живот.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама