Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Фондация "Български спорт" подпомага начинания на Община Дупница за развитие на спортни клубове и мероприятия
  Категория: Култура и спорт     16:18 - 4/October/2023

Фондация "Български спорт" ще подпомогне три от начинанията на Община Дупница, които са насочени в развитие на различни спортни клубове и мероприятия. Това стана ясно от писмо на председателя й Николай Божинов, съобщи за „Кубер прес“, Христо Апостолов пресаташе на Община Дупница. "Преди малко повече от месец бяхме изпратили наши предложения за подкрепа от г-н Божинов и оглавяваната от него фондация. Тя е една от сериозно-подпомагащите различни видове спортни мероприятия и клубове и за наша радост откликнаха и на трите ни идеи. Парите от дарението вече ги преведохме по сметката на трите клуба, за да стартират организацията за провеждане. Така например, едното ни мероприятие е насочено към възстановяване на традиционния коледен турнир по борба, на който Дупница бе домакин в продължение на години и събираше състезатели от всички възрасти не само от България, но и от Европа. А всички знаят какви състезатели е дала и дава Дупница за европейската и световната борба. Убедена съм, че и в бъдеще ще продължим това партньорство, защото винаги е приятно, когато можеш да разчиташ на още някой", коментира Олга Китанова, изпълняваща длъжността кмет на Община Дупница.

Коледният турнир по борба бе едно от най-силните в страната и събираше най-талантливите деца и юноши от цялата страна, много често и с европейски участия на националните отбори на Швейцария, Гърция, Сърбия... Възстановяването на традиционния турнир бе коментирано още в началото на лятото на среща с най-изявените български борци, които са продукт на дупнишката школа - Кирил Милов и Миглена Селичка. Двамата поеха също ангажимент да се включат в организацията на турнира.

Другите две мероприятия са насочени към футбола. От няколко години се провежда турнир за ветерани "Купа Дупница" с участието на отбори предимно от Югозападна България, като в тях се включват редовно и бивши национали, както и от състава донесъл незабравимите радости от САЩ'94. Идеята е турнирът да стане традиционен като разшири обхвата на участниците.

Детски турнир по футбол в село Червен брег е третата инициатива. От този сезон местния футболен клуб "Червена звезда 2021" вече има и отбор при най-малките. Идеята е да има надпревара с участието на поне още 6 отбора, а турнирът да се превърне също в традиционен всяка година, тъй като не е тайна, че срещите при най-малките са с по-малко събития през годината. Ще бъдат закупени и екипи, топки, награди за участниците и др.

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама