Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Съветник -КТ "Подкрепа“ Ваня Григорова в Кюстендил: Притеснително е заявеното от МФ, предложение за увеличение заплатите само на администрации които миналата година не са получили увеличение и то с 10 %
  Категория: Национални     16:52 - 12/April/2023

На пресконференция в Кюстендил Икономически съветник на президента на КТ "Подкрепа“ Ваня Григорова коментира дългогодишното неглижиране на проблемите в държавната администрация ,налаганите многопластови митове по отношение на ангажиментите и привилегиите които имат те, а по същество държавните служители в много аспекти са с по-ослабени права от хората на трудов договор, предаде репортер на „Кубер прес“.

По думите й работещите на трудов договор  слабо познават правата си и ги защитават не ефективно-но по закон ги  имат, държавните служители ги нямат.

Тя припомни, че  за тази година няма държавен бюджет, бюджет 2022 година е удължен, както и  за 2023 година. Подготвя се бюджет 2023, който може и трябва да се приеме от новото Народно събрание, да са  гласува новия бюджет, който да отговаря на новите реалности, който да има повишени показатели в различни сфери.

„Притеснителното тук е заявеното от министъра на финансите, че ще предложи увеличение на трудовите възнаграждения само на администрациите, които миналата година не са получили никакво увеличение и то само с 10 %“ добави тя.

Според нея миналата година средното ниво на инфлацията е било 16%,при храните до 25%,едно закъсняло увеличение в средата на годината с 10% по-никакъв начин няма да компенсира натрупаната инфлация през 2022.

Икономически съветник на президента на КТ "Подкрепа“ Ваня Григорова каза още, че частния сектор че частният сектор е формирал големи печалби, почти 100 % по-високи от 2020.20 млрд лева са увеличени печалбите в частния сектор, на фона на отпуснатите 10 млрд лв.за подпомагане от Ковид кризата и увеличението на ел.енергията. Часния бизнес е подпомогнат много по-добре и трупан невиждани печалби, докато държавните служители трябва да ес молят за 10% увеличение.

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама