Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Сайтът Germanea.com-популяризира Сапарева баня като културно-историческа и балнео дестинация
  Категория: Регионални     10:40 - 4/February/2023

Община Сапарева баня  официално бе представен сайтът Germanea.com, който ще популяризира курорта като културно-историческа и балнео дестинация, както и работата по изпълнението на подпроектите в Мега проекта „Сапарева баня”,съобщи за „Кубер прес“, Десислава Айдарова пресаташе на ОА Кюстендил.

По време на срещата екипът, създал сайта, го презентира пред широката общественост, пред ръководството на администрацията и кмета Калин Гелев.  На представянето присъстваха зам. областният управител на Кюстендил Валентина Караганова, областният управител на Перник Людмил Веселинов, проф. Веско Панов от Европейския политехнически университет, академик Сашо Драганов, катедра „Дизайн” в Техническия университет - София, представители на Мега проекта и гости от чужбина.

Основен акцент при представянето на сайта бяха дейностите, свързани с изграждането на обекти, с цел увеличаването на туристопотока в общината; представянето и популяризирането на различни проекти и обекти, свързани с устойчивото развитие на културно-историческия и балнео туризъм, част от целите, залегнали в Мега проект за развитие на Община Сапарева баня, като еко селище с развит балнео, СПА, уелнес туризъм, следоперативно лечение; културно-исторически, планински, ски и вело туризъм. В сайта са показани отделни исторически и археологически забележителности, част от културното наследство на Горно Дупнишко поле и в частност на Община Сапарева баня; основните акценти от работата и изпълнението на Мега проект, свързан с културно-историческия и здравен туризъм, с акцент „Балнеолечение”. Сайтът дава възможност на инвеститори в Общината да презентират своите идеи и обекти, както и вече съществуващи обекти, с цел популяризиране и развитие на туризма в общината.  Сайтът е интерактивен и позволява разширяване на познанията, създаване на нови възприятия и опознаване на миналото и на настоящето на региона.   При представянето на сайта присъстваха и представители, съконтрагенти в проектирането и осъществяването на проектите в Мега проекта, които изразиха своето задоволство от успешната и екипна работа с ръководството на Областна администрация и Община Сапарева баня.  Беше подчертано, че дейностите в Мега проекта, залегнали като отделни подпроекти се подкрепят не само от Общинското ръководство и от Областна управа – Кюстендил, но и от държавните институции, които са пряко ангажирани с институционална подкрепа в изпълнението на Мега проекта.

 

 

 

 

Kuber press

 

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама