Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Съдът в Кюстендил остави в ареста 72 годишен турчин искал да пренесе през границите на БГ дрога
  Категория: Правосъдие     20:53 - 9/January/2023

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на турски гражданин / на 72 години /,  К. Калкан е привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил, като обвиняем за това, че на 06.01.2023г. на митнически пункт Гюешево, на трасе входящи леки автомобили и автобуси от Република Северна Македония за Република България, без надлежно разрешително е пренесъл 6,235 кг. високо рискови наркотични вещества - марихуана (коноп) – престъпление по чл. 242, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лв., съобщи за „Кубер прес“, Владимир Владимиров / Връзки с обществеността / -Окръжен съд Кюстендил.

От събраните на Досъдебното производство гласни доказателствени средства чрез обясненията на обвиняемия, който се е признал за виновен и показанията на свидетелите, както и от Експертна справка и протокол за оглед на местопроизшествие, може да се направи извод за обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението за което е привлечен. Съдът счита, че в случая е налице реална опасност от укриване, доколкото обвиняемият е чужд гражданин, няма фактическа връзка с България през която е преминавал с автобус, и извършеното престъпление е с висока степен на обществена опасност. Съдът счита, че на настоящия етап липсват данни, непозволяващи „Задържане под стража“ поради здравословно състояние. Последното ще следва да се наблюдава от компетентните лица в ареста и съобразно същото да се предостави необходимата здравна грижа и помощ.

Определението може да се обжалва и протестира в 3-дневен срок, считано от днес, с частна жалба или частен протест пред САС.

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама