Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
104 МПС-водачи употребили алкохол или дрога с наказания от Районен съд – Дупница през 2022 година
  Категория: Правосъдие     15:24 - 9/January/2023

Ръст на наказателните дела от общ характер, с предмет-  управление на МПС в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества, по чл. 343б от НК, показва статистиката на Районен съд – Дупница за 2022 година. Образувани са 104 дела, спрямо 82 за 2021 година, съобщи за „Кубер прес“, Влади Владимиров пресаташе на Окръжен съд Кюстендил.

Ефективни наказания „лишаване от свобода“, за срок от 3 до 6 месеца са получили 11 водачи, за повторно управление на МПС след употреба на алкохол или след употреба на наркотични вещества. Най- младият от тях е на 23 години, а най- възрастният на 64 години.

На 88 водачи на МПС са наложени условни наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца до 1 година и 6 месеца, изпълнението на които е отложено за изпитателен срок от по 3 години. Осем от подсъдимите са жени.

Съдът е наложил на всички водачи и наказания „лишаване от право на управление на МПС“ за определен период от време. На голяма част от подсъдимите е наложено и наказание „глоба“.

Наказателните дела от общ характер, с предмет: управление на МПС в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества, приключени от РС – Дупница през 2019 година, са били 118, а през 2020 година 83 или за последните 4 години са осъдени 387 водачи на МПС.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама