Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Обвинението в Кюстендил разследва контрабанда на над 6,2 килограма марихуана през МП Гюешево
  Категория: Правосъдие     15:18 - 9/January/2023

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се води разследване за контрабанда на марихуана, съобщи за „Кубер прес“, лана мумджиева пресаташе на Апелативна прокуратура София.

На 06.01.2023 г. на МП Гюешево служители от отдел „Борба с наркотрафика“ на ТД Митница София спрели за щателна проверка пристигнал в страната автобус, изпълняващ редовна линия Скопие - Истанбул. В личния багаж на един от пътниците била открита зелена тревиста маса, наподобяваща съцветия на марихуана. Тя била разпределена в шест прозрачни пакета, укрити в куфари и пазарска чанта. Част от тях са били поставени в кутии с коледни лакомства.

При извършен полеви наркотест веществото е реагирало положително на канабис. Общото количество на иззетото високорисково наркотично вещество възлиза на 6,235 кг.

С постановление на прокурор в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 242 от НК е привлечен гражданинът на Северна Македония К.К. (на 72 години).

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Предстои разглеждането му от съда.

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама