Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Кюстендил откриха изложба „Корейско изкуство“
  Категория: Култура и спорт     19:21 - 12/October/2022

Читалище „Братство „-1867 стана домакин на изложбата „Корейско, приложно, изкуство“ -тя беше открита от Председателят на Общински съвет-Кюстендил и на читалище "Братство"  Иван Андонов, официални гости на събитието бяха  Заместник областният управител г Валентина Караганова и Директорът на отдел "Култура и духовно развитие"  Дима Укалска, предаде репортер на „Кубер прес“.

Изложбата се осъществява със съдействието на Посолството на КНДР у нас.

 

Ценителите на източната естетика могат да се насладят на традиционното корейско изкуство „Манньохва“.

Освен седефени картини, изложбата включва уникални гоблени. Корейската бродерия е вид национално изкуство, което отразява красивите и фини чувства на корейските жени. Основни жанрове в ръчната бродерия са природни пейзажи, портрети, животни и растения. Произведенията от бродерии са създадени по най-различни начини, материали и техники, чиято красота се корени в упорито търсене, усъвършенстване на таланта и уменията за бродиране. Корейските бродерии не веднъж са били отличени със златни медали на международни изложби.

Преди повече от 1000 години корейските майстори-занаятчии декорирали със седеф мебели и други предмети от бита. Употребата на този естествен материал е въведена и в областта на изящното изкуство през 60-те години на ХХ век като нов вид изобразителна техника – т. нар. мозайка „Mанньохва“. В буквален превод „вечна картина“, защото блясъкът и цветът на седефената черупка се запазват дълги години.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама