Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Кюстендил откриха изложба „Босилеград в цветове“-2022
  Категория: Култура и спорт     19:47 - 17/August/2022

В Кюстендил откриха изложба с живописни картини -част от Международен пленер „Босилеград в цветове“-2022, показани са творби на художници от Сърбия, България, Украйна и Република Северна Македония, предаде  репортер на „Кубер прес“.

Рисунките които могат да видят кюстендилци и гости на  община Кюстендил са  с 17-те художници, сред които и преподаватели по изобразително изкуство, те са резултат от второто издание на Международният пленер " Босилеград в цветове – 2022",  състоял се в Босилеград, Сърбия.

Организатори на пленера са сдружение "ГЛАС" – Босилеград и Студентско читалище "Св. Климент Охридски 1997" - София.

Пленерът е без определена тематична или жанрова насоченост, повечето от платната, включени в изложбата, показват уникалната и разнообразна красота на Босилеградския район и неговите исторически забележителности, видени от авторите в дните на пленера.

Участниците в рисуването на открито са имали възможност да посетят Художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора"в Кюстендил, Власина и Власинското езеро, впечатляващите села Извор и Божица и други красиви природни и исторически забележителности на Краището.

 

 

 

 

 

Kuber  press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама