Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Дупница с акция за регистрация на домашни кучета
  Категория: Разследване     14:12 - 22/June/2022

Съгласно чл. 21 и чл. 22 от Наредбата за регистрацията и условията за отглеждане на кучета-компаньони на територията на Община Дупница всички собственици на домашни животни – кучета трябва да ги регистрират в общинска администрация, като заплатят такса “регистрация на куче”, съобщи за „Кубер прес“, Христо Апостолов  пресаташе на община Дупница.

Предоставят се следните документи: Заявление до кмета на общината /по образец като задължително се посочва и тел. номер/, копие от ветеринарен паспорт на кучето, декларация по чл. 117 от ЗВМД.
Освободени от такса “притежаване на куче” са: кучета на инвалиди - представя се експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК, кастрирани кучета - копие от паспорта на кучето за извършена кастрация, ловни кучета - Талон от БЛРС.

След извършване на регистрацията собственикът получава разрешително за отглеждане на домашния любимец. Таксата за отглеждане на куче-компаньон се заплаща ежегодно, съгласно Наредбата за определяне на местните данъци и цени на услуги и администрирането им на територията на община Дупница в размер на 10 лв. Събраните средства се разходват единствено и само за издръжка на „Общинския приют за безстопансвени кучета“, гр. Дупница.

Kuber  press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама