Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Присвоиха екопроект на уволнена учителка от икономическа гимназия
  Категория: Скандално     17:57 - 22/November/2009

Наскоро директорката на Професионалната гиманазия по икономика и мениджмънт в Кюстендил -Таня Динева се похвали пред местни медии с финансирания от ПУДООС към МОСВ екопроект, разработен от уволнената в началото на учебната година преподавателка по химия Илиана Христова, съобщи за ”Кубер прес” Илиана Христова бивш преподавете л в икономическа гиманазия.
В продължение на повече от 2-месеца тя се занимава с подготвителните дейности по изработването на проекта. Помощ във финансовата част оказва Пламен Александров. Химичката ползва услугите на инж.Дафинка Димитрова експерт от РИОСВ и озеленителката на Община Кюстендил Ева Гоцева. В края на миналия месец става ясно, че проекта ”За почистване на населените места и облагородяване на почистените площи”, ще бъде финансиран в размер на 3000 лв. В резултата на проекта и труда на изпратената на борсата учителка, ефекта на проекта ще бъде усетен не само от учениците, но и от живущите в квартала, които ще имат възможност да влизат в двора на школото, като за целта училищните порти трябва да бъдат отворени в съботно-неделните дни. Проверка на “Кубер прес” извърешена на 21-ноември в следобедните часове установи, че вратите са заключени, хората влизат през процеп на металната школска ограда. Стана ясно, че съкварталците нямат информоция за проекта и възможоността който им дава той.
“Баща ми беше този, който ме подкрепи в идеята да дам публичност кой е разработил проекта, защото ми е скъп, трудно е да приема, че за негов ръководител е обявен друг, заради когото останах без работа”, сподели пред “Кубер прес” безработната авторка на проекта. “Не мога да си представя, че след като несправедливо бях уволнена, сега трябва да търпя друг да се кичи със слава за моя сметка”, смята още тя. Бащата на Илиана, Димчо Ивановски с 40-годишна педагогическа практика е възмутен от начина, по който директорката Динева, пренебрегва дъщеря му и игнорира работата, която е вложила по разработването на проекта. Той е огорчен от публикация в местен вестник където не се споменава, че ръководител на проекта е Илиана, заради което мисли да направи опровержение на публикацията.
На практика благодарение на съкратената даскалка училището вече разполага с машинка за косене на трева, нови лопата и гребло, лозарски ножици и всичко необходимо да се подържа зеленината и цветята в училищния двор. Инструментите са закупени със средства от прoекта. Въпросът е колко процента от финансирания проект ще получи новия “ръководител”, на проекта и дали това е коректния начин да се хвалиш с чужд труд, чийто автор не е сред учителския екип на елитното училище.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама