Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Ще има ли проверки на заменките и конфликта на интереси от новия РДГ- директор в Кюстендил
  Категория: Скандално     18:58 - 15/August/2009

След смяната на досегашния директор на Регионалната дирекция на горите-Кюстендил Василий Маринковски с дупничанина Геориги Иванов, обществената нагласа е в очакване той да извади на показ скандалните турски заменки в дупнишко, задграничните екскурзии и командировки, конфликта на интереси и раздутия щат в тукашното звено на Държавната агенция по горите, предаде репортер на “Кубер прес”.
Страха от предстояща може би чистка и бъдещи уволнения сред служителите на горската институция ги предизвика да кажат публично известни неща, никъде официално неогласени. Още с обединяването на държавното лесничейство с Държавната дивечовъдна станция извършено заради промени в закона за горите в новата структура “Държавно ловно стопанство-Осогово”, което официално се ръководи от Васил Пуров, а негласно и от В. Маринковски, започва еднолично кадруване на служители и близки до ръководството. След промените Регионалното управление на горите става Регионална дирекция по горите. С промените стопанствата стават предприятия по смисъла на Търговския закон. РДГ- Кюстендил приодбива по-големи контролни функции. Обществена тайна е че, Пуров-Маринковски имат общ дърводелски цех намиращ се до горското, стопанисван от поставено лице. Турска фирма е добивала дървен материал от треклянска община.
Не е тайна сред работещите в сектора, че около 5-ма човека приближени до шефовете получават заплати известни само на тях, останалите имат месечно възнаграждение в размера на 350-400 лв. Закрит е последния рибарник-развъдник на балканаска пастърва в треклянска община. Със създаването на ДЛС ”Осогово” и РДГ, 2-ма човка са с явен конфликт на интереси. Счетоводителя Асен Миланов който е прехвърлил дърводелската фирма на синът с педагогическо образование Мирослав Миланов. Съпругът на познатата като Соня от ТРЗ-то е бивш работник на горското, който също има дърводелска фирма. Конфликта на интереси очевидно е игнориран, участието на фирми в заменки или тръжни процедури предполага точно такива макар и под прикрития.
Пример за раздут щат в РДГ е назначението на човек със средно образование със заплата от 500 лв. да се грижи за поддръжката на компютрите без значение, че с това се занимава и фирма Ел-Ком. В случай, че Г.Иванов тръгне да проверява как се е работило и в каква насока са действията на служителите, несъмнено ще се натъкне на интересни заменки, като тази на Тв- водещата Валя Ахчиева за “Витошко-студена” широко отразена в медиите. Новия директор може да установи, че в местонстта “Три буки” няма свободно нераздадено място предимно на кюстендилски велможи, като бившия общински кмет Людмил Стоянов и собственика на завадение ”Аквариума”.
Черешката на тортата е секретарката Снежана Хаджийска известна като кадровичка във ведомството успяла да си реституира гори, която заедно с шефа намазва екскурзии и командировки в чужбина, например Инстанбул и далечен Виетнам където е възможно да е имало обямна на опит на БГ- гора във виетнамската джунгла.

Лидия Велинова

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама