Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Имам коз, който ако го извадя ще запаля Кюстендил
  Категория: Скандално     15:15 - 7/October/2007

КМЕТ И ОБЩИНАРИ ТОРМОЗЯТ СОБСТВЕНИЦИ НА ЦЕНТРАЛНО КАФЕ

Близо година собственици на кафе-заведение, намиращо се пред входа на театъра в Кюстендил, са подложени на унижения и тормоз от кмета и общински служители. От януари тази година семейство Скендерски нямат подновен договор, на приктика работят незаконно. Общината не ги търси да плащат наем, само им праща предупредителни писма и поставя срокове да премахнат павилиона.
Такава е заповедта от19 април тази година. Тя е под №3 05 на основание чл.44 ал.1 и2 от ЗМСМА, чл.57 а ал.1т.2, ал.6,7 и 8 от ЗУТ във връзка с констативен акт от 12.03.2007 година. С документа кмета нарежда да бъде премахнат от собствениците в едномесечен срок от влизане на заповедта в сила – поставен метален павилион в общински терен –УПИ 1-театър и парк, кв.150 по плана на гр. Кюстендил.
При неспазване на определения срок за премахване, обектът ще се премахне принудително по реда на параграф 2 от ДР ЗУТ.
Половин година след акта, кафето продължава да работи, но договора на общината със собствениците не е подновен.
Наред с проблемите свързани със заведението, Скендерски имат същите неприятности с жилището в което живеят от десет години. Къщата която се намира на булевард България е общинска собственост и до момента, наемателите нямат договор.
След отварянето на сладкарница Лучано, проблемите на Скендерски стигат апогея си, непрекъснато валят различни намеци да побързат с освобождаването на терена.
Притеснени от създалото се напрежение Скендерски търсят помощ и съдействие от кмета д-р Людмил Стоянов. Градоначалникът ги приема, изслушва ги, успокоявайки ги, обещава всичко да се оправи. Същевременно от общината изпращат чиновници да мерят квадратурата. Притиснати от обстоятелствата Скендерски, биват принудени да заведат дела срещу кмета д-р Людмил Стоянов, които все още продължават да се точат по залите на кюстендилската Темида.
За да изясним подробности около конфликта, репортер на „ Кубер прес”се срещна с Ирина и Евгени Скендерски, които се съгласиха да споделят проблемите си пред читателите на електронното издание.
„ Плаках от радост, когато д-р Стоянов стана кмет, сега се моля това да не се случи. Никога няма да забравя, че той оперира синът ни когато беше на две годинки, за което ще сме му благодарни докато сме живи. Не сме очаквали от него да дойдат проблемите. Винаги сме били трън в очите на общинските служители заради апетитното място, на което се намира кафето.Често посещавахме кмета, случвало се е да чакаме цял ден, без да бъдем приети.
Веднъж, кметът специално излезе да поздрави двама „бизнесмени” занимаващи се с наркотрафик в близко до града село.
Сигурно много от съгражданите ни помнят, че от 20 години с Евгени сме на алеята, баща ми беше от първите отворили частно кафе в града - разказва Ирина Скендерска.
Веднага след нея в разговора се включи съпругът и Евгени:
„ Дори тогава баща и ходи няколко пъти при първия и втори секретар, които не искаха да дадат разрешение за кафето. След като „дедката”се обади на телевизията на другия ден всички сложиха подписите си. Сега не е въпрос на документи а на интереси.
Още когато отвориха Лучано разбарах, че са намесени хора от общината. Всички знаят, че секретара Кирил Мицов е роднина на Иво Златков.
Публична тайна е, месечният наем от 30 лева, който „Лучано” плащаше за 400 квадрата, място във фоието на театъра..
На мен 80 лева ми взимат за сергията.
Добре, че адвокат Петър Паунов раздуха въпроса в Общинския съвет виждам, че сладкарницата е затворена.
За мен Мицов е проблема и покрай него кмета също се набърка.
По едно време шефа на театъра Божилов се включи в лобито за Лучано, кметът и той месец ме разиграваха, като си прехвърляха топката един на друг.
Мисля, че д-р Стоянов искаше да направи услуга на секретара и затова беше принуден да задържа въпроса нерешен. Преди да стане кмет с Ирина чувахме само хубави неща за доктора. Казвали са ми, че кмета е свестен, какво да мисля след това което се случва? Не знам дали е вярно но разбрах, че казвал, как трябва да сме благодарни цял живот затова, че оперира едно от децата.
Не мога да кажа, че общинарите са искали пари. При мен дойдоха преди време момчета, които директно ми казаха, че могат да оправят проблема. Да дам пари, те знаели на кого да ги предадат. Повече не се върнаха, явно нещо не се получило както някои са го планирали.
За момента няма да предприемам нищо. Съветвал съм се с хора от София, нямам намерение да изпреварвам нещата.
Имам много силен коз, който ако го извадя, ще запаля Кюстендил - каза в заключение Евгени Скендерски.

Лидия Велинова

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама